Mener framtiden er lys

Keith Costigan, en Liverpool-fan i USA, sier at klubben er i de beste hender etter det amerikanske oppkjøpet. Mike Riley dømmer.

Costigan er opprinnelig irlender, men jobber nå som fotballjournalist på TV-kanalen Fox Sports og liker godt utviklingen på ledersiden i klubben sin.

- Jeg dro til Statene for å oppfylle mine fotballdrømmer, men så jo da hvor vanskelig det var å få følge favorittlaget mitt, Liverpool. Dette var vanskelig nok som det var mens jeg bodde i Dublin, sier Costigan.

Men ikke i sine villeste fantasier hadde han trodd at de røde måtte til USA for å finne nye eiere til klubbener noe jeg tror vil skape Liverpool som en av de fryktede lagene i verden.

I et intervju med liverpoolfc.tv forteller Keith om valget han hadde under oppveksten i Irlands hovedstad. Enten ble man Liverpool- eller Manchester United-fan.

- Og med en bror som holdt med United, gjorde jeg som alle andre som er glad i lillebroren sin gjør, nemlig å velge Liverpool. Den første erindringen jeg har er at jeg så dem spille i helgult i en kamp på Villa Park, der Ian Rush scoret. Idet han scoret, skjønte jeg at Liverpool var mitt lag.

Costigan forteller om tiden da Liverpool fikk det de pekte på av spillere. Han nevner John Barnes, Peter Beardsley og Dean Saunders.

- Men tiden gikk, og 1. divisjon ble til Premier League. Liverpool kunne ikke gjenta suksessen og jeg sluttet å ta telefonen når broren min ringte.

Med TV-kanalen Skys inntreden den nye tid kom til engelsk fotball. De gangene Liverpool vant i tidligere tider var det ikke like mye stas som nå, når det produseres DVDer og bøker om mesterskapene.

- Jeg sa til meg selv at dette ikke måtte vare, men det har det dessverre. Liverpool har ikke på samme måte som før kunne konkurrere på spillermarkedet. Jeg har sett flere utypiske Liverpool-spillere kommet og gått, sier Costigan og nevner El Hadji Diouf og Bruno Cheyrou som to eksempler, sier Costigan.

Noe endret seg etter Champions league-seieren i 2005, men heller ikke nå kunne Liverpool konkurrere om Premier-tittelen.

- Noe måtte gjøres. Laget måtte få nye eiere. I tiden jeg har bodd i USA har jeg lært mye om amerikansk sport og måten klubbene drives. Med Hicks og Gillett jnr sin inntreden i Liverpool, kunne vi ikke fått bedre eiere. Det er en meget respektert duo. De er store forretningsmenn i sportsverdenen og aller viktigst; de er Liverpool-fans.

Tom Hicks er ifølge Costigan kjent for en mann som gjør alt for å få klubben til å vinne og nevner at han ga Alex Rodriguez i Texas Rangers 252 millioner dollar i lønn over en periode. Dette er et eksempel på hva Hicks står for og hvilke ambisjoner han har.

- Dette er absolutt en mann jeg vil like å se bak Rafael Benitez.

George Gillett jnr er ifølge Costigan mer enn mann av folket. Han er kjent for å like å væe blant fansen til Montreal Canadiens og er kjent for å høre på gode råd fra fans og andre rundt klubben.

- Bare han skjønner Scouser-aksenten. Når han tok over the Canadiens var mange skeptiske til at laget nå ville miste sin tradisjon. Skepsisen har forstummet. Laget er det samme gamle. Hicks og Gillett jnr har også vært involvert i mye av utseeende til stadionene som lagene deres har bygd. I så måte vil Liverpool og den nye stadionen gå en lys framtid i møte.

Nå håper og tror Costigan at framtiden blir lys for Liverpool Footballclub.

- I 2017 håper jeg å være på en nye stadion, uansett hvilket navn den har, sammen med 70 000 mennesker som synger ”You`ll Never Walk Alone” i kampen om å vinne den tredje tittelen på rad. Alt er mulig, sier Costigan, Liverpool-fanatikeren i statene.

Liverpool-legende støtter Baines
Den tidligere Liverpool-legenden Alan Kennedy vil ha Wigans venstreback Leighton Baines inn på det engelske landslaget og tror også han kan utgjøre en trussel mot Liverpool på lørdag. Kennedy, som hadde et kortere spill hos The Latics tidlig på 1990-tallet, spilte selv på venstresiden i forsvaret og forventer at Baines kan utfordre Chelseas Ashley Cole i den posisjonen på landslaget.

Til Manchester Evening News sier Kennedy at Baines ikke er så langt unna en landslagsplass.

- Han er flink til å rydde opp i forsvaret og scoret et utrolig mål mot Tottenham sist helg. Han har hatt en svært god sesong for Wigan. Jeg tror ikke det er lang tid før vi får se Baines spille med den engelske landslagsdrakten på. Det gjenstår imidlertid å se om han får oppfylt sine landslagsambisjoner hos Wigan, sier Kennedy.

Alan ble også overrasket over at Baines ikke ble nominert til å bli årets unge spiller i England.

- Og det til tross for en utrolig god sesong, sier Kennedy.

 Riley dømmer
Leeds-dommer Mike Riley dømmer oppgjøret mellom Liverpool og Wigan på Anfield på Anfield lørdag ettermiddag. Riley er 42 år gammel og har i sin dommerkarriere dømt 178 kamper i Premier League, 15 kamper i Champions League, 24 FA-cupkamper og fire kamper i UEFA-cupen. Han er en av dommerne i ligaen som aller mest liker å dele ut kort. Denne sesongen har han dømt Chelsea-Liverpool (fem gule og ett rødt) og Liverpools bortekamp mot Wigan. I sistnevnte kamp delte Riley ut fire gule kort. Denne sesongen har det blitt 64 gule og seks røde kort på 18 Premier League-oppgjør. Dette er hans niende sesong i Premiership, og på disse sesongene er det blitt utdelt totalt 50 røde kort fra Rileys lomme.

Reservelagskamp
I kveld spiller Liverpool og Manchester United mot hverandre i FA Premier Reserve League. Kampen blir sendt på Viasat Sport 2 og sendingen starter 20,45. Vi vil også oppdatere kampen på liverpool.no.