Mer rotering i vente?

Rafa har fått mye kritikk for sin rotasjonspolitikk denne sesongen. I jula kan vi vente mer. Med så mange kamper på kort tid, er det forventet at det gjøres nye endringer. Stille på Anfield.

Rafa gjør endringer mot Derby?
Det er ventet at Liverpool-manager Rafael Benitez vil stokke noe om på laget som på Boxing Day i morgen møter tabelljumbo Derby County på Pride Park.

Etter å ha stilt samme ellever i de to siste ligakampene, er det nå forventet at Rafa i et tøft juleprogram roterer ytterligere på laget. Allerede på søndag venter en tøff kamp borte mot fjerdeplasserte Manchester City. Derfor venter alle at Benitez vil bruke flere av stallen sin. Og med mer rotering kommer også mer kritikk av Rafa, ihvertfall dersom juleprogrammet ikke gir tilnærmet full pott.

Statistikken gir ny næring til kritikerne. Tro det eller ei, men Rafa har allerede gjort 223 forandringer på laget sitt fra kamp-til-kamp basis så langt denne sesongen. I tillegg har han gjort 77 innbytter, tilsammen 300 forandringer på stallen sin på de 28 kampene Liverpool har spilt så langt denne sesongen.

Nå er det ventet at statistikken holdes ved hevd på Pride Park i morgen ettermiddag. Det kan bli plass både til Ryan Babel, Andriy Voronin, Fabio Aurelio og Lucas i førsteelleveren mot bunnlaget Derby. Unggutten Jack Hobbs kan det også bli plass til, mens det også er ventet at Xabi Alonso får fortsette sitt Come Back etter skade.

Stille på Anfield
Igjen blir det stilt spørsmålstegn ved Liverpool-fansens vilje til å støtte sitt lag. Eller rettere sagt; viljen til å synge når de støtter sitt lag.

På lørdag var det motstanderfansen i Portsmouth - av alle - som sang spørsmålet. "Can you hear the Scousers sing? Two-nil and you still don`t sing?" kom det fra borteseksjonen på Anfield underveis i kampen sist lørdag ettermiddag.

Flere reportere skriver også om hvor stille det er under kampene på Anfield for tiden. Når bortefansen stopper å synge kan man høre hvert ord Jamie Carragher sier og man kan høre en knappenål falle, skriver Nick Peet i Liverpool Echo.

Det var først på 3-0 Kop-koret begynte å synge.

- Det kan da ikke bare være hangoveren fra natta før som er årsaken, skriver Peet. Liverpools tolvte mann har fått mye ros gjennom historien. Men på lørdag var den tolvte mann like fraværende som Harry Kewell var det i andre omgang, skriver Peet.