Midtstopperkrise

Liverpool med skadeproblemer foran møtet med Manchester City. Supportertur til San Siro vurderes. Steven Gerrard igjen på årets lag.

Stopperproblemer for Rafa
Behandlingsrommet på Melwood kan bli et viktig sted for Rafael Benitez foran søndagens kamp mot Manchester City, hvor manageren er usikker på hvilke spillere som vil være tilgjengelig for det indre forsvaret.

Daniel Agger har ikke vært på banen etter å ha brukket et ben i foten helt tilbake til september. Dansken har underveis fått et tilbakefall og skal fortsatt ha smerter når han spiller med sine vanlige støvler. Liverpool håpet at spesiallaget fottøy ville gjøre at Daniel kunne bli ønsket velkommen tilbake under juleprogrammet, men det virket tvilsomt at han ville bli benyttet i de kommende oppgjørene mot City og Wigan. Rafa har imidlertid antydet at man kan bli presset til å risikere 23-åringen.

Sami Hyypiä måtte forlate Pride Park med en ankelskade. Finnen er en hardhaus og noen klar diagnose foreligger ennå ikke, men igjen virker det veldig tvilsomt om midtstopperen vil være tilgjengelig for Rafa under resten av jule- og nyttårsprogrammet.

Alvaro Arbeloa var ikke med til Derby p.g.a sykdom og kan være aktuell for spill mot et Manchester City som ikke er kjent for å ha stor luftstyrke lengst fremme.

Jack Hobbs vil definitivt være med i troppen til møtet med laget som har den beste hjemmestatistikken i Premier League, men 19-åringen har kun startet en ligakamp tidligere og vil være en mann Rafa helst vil ønske å matche forsiktig.

Da gjenstår Jamie Carragher, som for øvrig er et gult kort unna en suspensjon som eventuelt vil tre i kraft en uke etter at den femte advarselen for sesongen pådras. Er det for kynisk å tenke at en booking hadde passet bra på City of Manchester Stadium slik at Carra måtte hvile i FA-Cup kampen mot Luton? Scouseren blir i hvert fall svært viktig mot tabellnabo City, og spørsmålet er altså hvem som blir hans partner.


Inter v Liverpool
Sabra Sportsreiser melder at man nå jobber med å skaffe billetter til kampen på San Siro. Dette vil dreie seg om såkalte nøytrale billetter og ikke i Liverpool svingen. En endelig avgjørelse hvorvidt det blir tur vil foreligge fredag 4.januar og informasjon vil først bli å finne på liverpool.no.


Årets lag hos L'Equipe
Som seg hør og bør er det tid for å ta ut årets lag rundt omkring i forskjellige blader og på nettsteder. Renommerte L'Equipe i Frankrike har Steven Gerrard med som eneste brite på sin beste ellever for 2007:

Buffon; Alves, Vidic, Gallas, Evra; Kaka, Fabregas, Gerrard, Ronaldo; Drogba, van Nistelrooy.