Mot London i januar

Årets første måned blir en sammenhengende kamprekke hvor Liverpool møter motstandere fra Englands hovedstad. Fysioterapeuten til Arsenal med hendene fulle.

Minimum fem kamper mot cockneys
Liverpool startet 2007 med en fin triumf mot Bolton på Anfield.  For øvrig tegner januar til å bli en eneste lang rad av kamper mot klubber fra London.  Se bare:

6.januar – Arsenal(hjemme), FA-Cup 3.runde

9.januar – Arsenal(hjemme), Carling Cup kvartfinale

13.januar – Watford(borte), Premier League

20.januar – Chelsea(hjemme), Premier League

30.januar – West Ham(borte), Premier League

I tillegg møter vinneren av Liverpool-Arsenal i Carling Cup et annet lag fra London, Tottenham, over to kamper i semifinalene.  Disse blir spilt 17. og 24.januar.  Det er selvfølgelig også en mulighet for at møtet med Arsenal i FA-Cupen gir en omkamp som i tilfellet skal spilles 17.januar.

Siden vi regner Watford innenfor grensene til metropolen er det bare en eventuell kamp i FA-Cupens 4.runde, som spilles helgen 27/28.01, som kan ”ødelegge” en måned med kun møter mot de fra sør.

Arsenal slikker sår
Liverpools motstander de to neste kampene, Arsenal, skal i kveld gjennom en ligakamp mot Charlton i kveld.  Engelske aviser skriver i dag at Arsene Wenger vurderer å benytte Thierry Henry, siden flere offensive spillere sliter med å bli spilleklare.  Henry har vært ute i flere kamper etter at isjassmerter har gitt ham problemer og var ventet å gjøre et comeback mot Liverpool førstkommende lørdag.

Til kampen mot Charlton er Emmanuel Adebayor definitivt ute.  Robin van Persie og Julio Baptista er usikre etter smeller i siste kamp mot Sheffield United, og Alexander Hleb, Johan Djourou og Emmanuel Eboue er også under behandling.  Fra før av er Fredrik Ljungberg og Vassiriki Diaby langtidskadet.  Flere av disse spillerne er ventet å bli spilleklare til møtene mot Liverpool 6. og 9.januar.

Cesc Fabregas er uaktuell til møtet mot Liverpool i FA-Cupen p.g.a. suspensjon.