Møter Premier Leagues beste hjemmelag

Ingen lag i Premier League har bedre hjemmestatistikk enn ettermiddagens motstander, Manchester City. Sven Göran Eriksson mener Rafael Benitez har gjort en god jobb.

De som mener at Liverpool bør vinne enkelt på City of Manchester Stadium i ettermiddag, tenker seg nok om to ganger når de får høre at Manchester City matcher hjemmestatistikken til topplagene Arsenal og Manhcester United denne sesongen. City var faktisk Premier Leagues beste hjemmelag med klar margin inntil man møtte Blackburn sist torsdag. Da ble det som kjent uavgjort 2-2, noe som var de første poengene City har avgitt i løpet av 10 hjemmekamper denne sesongen.

Statistikken 9-1-0 er nok til å skremme vannet av de fleste motstandere, men nå er Liverpool med sine 6-2-1 på utebane Premier Leagues beste bortelag. Skal man klare å pynte på den statistikken må imidlertid strateger som Elano og Martin Petrov stagges. Ettermiddagens kamp gir også gjensyn med Dietmar Hamann, men City må unnvære en annen midtbanespiller, Michael Johnson, grunnet en lyskeskade. En annen de helrøde må være oppmerksomme på er formspissen Rolando Bianchi.

Rafael Benitez sin store hodepine foran kampen er hvordan han skal komponere sitt midtforsvar. Daniel Agger kan komme til å gjøre comeback etter langtidsskade ved siden av Jamie Carragher, dersom Sami Hyypiä ikke kommer helskinnet gjennom en sen test av ankelskaden han pådro seg i Derby andre juledag. Dersom verken Agger eller Hyypiä viser seg å være i stand til å spille, kan man bli nødt til å kaste innpå unge Jack Hobbs i hva som i så fall vil være bare hans andre ligakamp fra start av. Alvaro Arbeloa skal være frisk igjen etter å ha vært sengeliggende med influensa, og kan komme til å ta over høyrebacken fra Steve Finnan.

Lengst fremme er Fernando Torres selvskreven. Peter Crouch soner den siste kampen av suspensjonen han pådro seg etter det røde korte i ligacupkampen mot Chelsea, og Torres sin makker vil således høyst sannsynlig bli Dirk Kuyt.

Eriksson skryter av Rafa
Manchester Citys manager, Sven Göran Eriksson, skryter at kollega Rafael Benitez før dagens kamp. Den tidligere engelske landslagssjefen mener at spanjolen har hjulpet Liverpool tilbake i eliten i europeisk fotball i løpet av sine tre år på Merseyside.

- Jeg mener at Benitez gjør en god jobb. Det er kanskje overraskende at det har gått så lang tid siden sist Liverpool vant ligaen, men i løpet av de tre årene under Benitez har de vært i finalen i Champions League to ganger, noe som er fantastisk. Uansett nivå og klubb, om man snakker om Barcelona, Real Madrid, Inter, AC Milan eller Manchester United, så er to slike finaler på tre år en prestasjon i toppklassen, siteres svensken av engelsk presse.