Motstand mot Benitez sitt forslag

De mindre klubbene i det engelske ligasystemet ønsker ikke konkurrere mot storklubbenes reserver. Ny godbit til Fotballflora. Informasjon om Ålesund-treffet.

Steve Evans, som er manager for Football League Two-klubben Boston United, er slett ikke begeistret over Benítez sitt nye forslag. Som vi har skrevet om tidligere i dag ønsker Rafael Benítez at reservelagene skal få spille i det engelske ligasystemet, slik opplegget er i Spania. Dette fordi reservelagsligaen slik den er i dag med sine 18 kamper, er for lite for unge spillere med behov for matchtrening.

- José Mourinho foreslo det samme tidligere, og jeg synes det rett og slett blir feil. Om vi inkluderer reservelag i ligasystemet vil konkurransen minske.

Han får støtte av tidligere røde Michael Robinson, som nå jobber i spansk TV.

- Jeg synes det er en forferdelig ide, og enda et bevis på at de rike blir rikere - mens de fattige blir fattigere.

- Jeg forstår hvorfor de store klubbene ønsker det, fordi det gir dem sjansen til å matche sine unggutter på et høyere nivå - noe som vil forbedre dem. Om jeg var ansatt i en toppklubb ville jeg nok ha ønsket det, men jeg synes det er urettferdig.

- La oss si fem unge spillere gjør det bra, og blir så tatt opp på førstelaget like før en kamp mot foreksempel Brighton. Da mangler laget fem nøkkelspillere, og det er urettferdig for de som konkurrerer med Brighton. Jeg synes det er glimrende for lag som Brighton eller Preston North End å få møte Liverpool - men ikke Liverpools reservelag.

Ny godbit til legendshelga i Florø
Nå har bergensere og sunnmøringer en mindre grunn til å holde seg hjemme under legendshelga i Florø midt i juli. Etter det liverpool.no erfarer, skal nemlig SK Brann og Aalesund FKs a-lag møtes til treningskamp på Florø Stadion søndag 15. juli. Dette er dagen etter legendskampen på samme stadion.

Det ligger an til å bli en stor fotballhelg i Florø.



Nyheter om legendstreffet i Ålesund
Liverbirds Aalesund så dagens lys i april 2006, og har i løpet av sin korte levetid fått ca 500 medlemmer. Etter suksessen i fjor, vil de også i år ha et arrangement i Ålesund. 11. juli inntar Liverpool Legends og Canal+ All England XI byen. Der står, som i fjor, supportertreff og mye moro på programmet.

Selve kampen går torsdag 12. juli, og vil i år bli spilt i Sunnmørshallen. Er du fra området kan billetter kjøpes på følgende steder:

- Rongve sine sportsbutikker
- Sunnmørshallen
- Kontoret Bar & Spiseri

Tilreisende kan sende en epost til [email protected] for bestilling av billetter. Prisene er 160,- for voksne og 80,- for barn. Det er kun 2500 billetter til salgs, og alle er ståplasser.