Mye å ta med seg fra sesongen

Luis Garcia mener Liverpool-fansen har mye å være fornøyd med denne sesongen. Villa fortsatt interessert i Bellamy. Finalekveld i Sarpsborg. 50 fans kom seg ikke hjem. Aten kunne blitt et nytt Hillsborough.

Garcia tar bølgen for sesongen 2006/07
For spanske Luis Garcia ble det en trist sesong. Han skal være klar for sesongforberedelsene i juli, etter å ha vært ute med skade i seks måneder. For fansen mener spanjolen det har vært en god sesong.

- Til tross for at vi tapte mot Milan, så har sesongen vært god. Vi har vist hvor gode vi kan være i Europa. Nå må vi bedre prestasjonen for å konkurrere med Manchester United og Chelsea i ligaen. Det er store forventninger til det amerikanske eierskapet i klubben, spesielt blant fansen. Men spillerne føler også dette. Vi vet at vi trenger to eller tre spillere for å ta det siste steget og bli seriøse utfordrere til ligatittelen. Stallen vår er per i dag ikke stor nok, sier Garcia.

Når det gjelder Luis sin personlige situasjon, så ser han på framtiden med optimisme.

- Jeg er brukbart i rute. Jeg har gjort meg ferdig med rehabiliteringen og vil være klar til vi er tilbake fra ferie i juli. Det ser jeg veldig fram til, sier Garcia.

17 ligakamper og tre mål (mot Aston Villa, Fulham og Tottenham) ble status for Luis denne sesongen. Totalt har spanjolen, som fyller 29 år 24. juni, 30 mål på 121 kamper for klubben han kom til for seks millioner pund fra Barcelona 20. august 2004. Hans kontrakt løper til 2009.

 

Villa vil ha Bellamy
Aston Villa ønsker fortsatt å forsterke angrepet med Liverpool-spilleren Craig Bellamy. Manager Martin O`Neill var Craigs manager i Celtic, og vil gjerne ha ham i sin stall igjen.

- Er Rafael Benitez klar til å selge Bellamy etter bare en sesong, er jeg interessert i å kjøpe, sier O`Neill som har sin finansielle støtte i klubbeier Randy Lerner.

Også Blackburn skal være interessert i Bellamy, som har slitt med å spille seg til fast plass på Liverpools førsteellever. Han var ubenyttet reserve i onsdagens finale mot AC Milan.

Finale i Sarpsborg
Mange røde sarpinger var samlet for å følge fredagens finalekamp mellom Liverpool og AC Milan. Finalekampen ligger ute på nettet til Sarpsborg Arbeiderblad på adressen

http://tv.sa.no/home/index.php?video=267

Liverpool-fans kom se ikke hjem

 

50 Liverpool-fans kom seg ikke hjem fra Aten etter finalekampen. Årsaken var en real blunder fra flyselskapet som ga dem boardingkort som gjaldt for den offisielle flighten til Liverpool FC.

De skulle egentlig flydd med flyet til John Lennon Airport i Liverpool klokken 14 torsdag med BMI flight BD7962. En printefeil gjorde at de 50 i stedet fikk plass på BD7964, som var flyet til spillere og stab i Liverpool FC.

Feilen ble gjort på flyplassen i Liverpool, men ble ikke oppdaget før de våknet opp etter å ha sovet på gulvet på lufthavnen i den greske hovedstaden. De fikk imidlertid ikke lov til å gå om bord i den offisielle klubb-flighten, og var dermed "fortapt" på flyplassen.

Torsdag kveld fikk de plass på hotell og fortalt av flyselskapet at de ville få plass på et fly til Heathrow i London, videre med innenriksfly til Manchester og buss hjem til Liverpool.  

Kunne blitt Hillsborough-tilstander
Mye er sagt og skrevet om billettkaoset som rådet i Aten onsdag. Nå går Hillsborough Family Support Group ut og sier at kombinasjonen av de farlige faktorene i forbindelse med finalen i Aten kunne ha skapt en ny tragedie i Hellas.

Køene av fans som ventet på å få sine billetter sjekket ble dyttet framover mot oppsatte nødhjelpsgjerder, og dette kunne skapt tragiske situasjoner. Noen Reds-supportere måtte løfte de midlertidige barrierene opp. Støttegruppens Phil Hammond trodde han skulle dø.

- Vi ble dyttet mot gjerdene mens politiet slo med klubber og skjold. Jeg trodde ikke det jeg så, og jeg drar aldri på en stor europeisk fotballfinale igjen. Dette kunne lett endt med et nytt Hillsborough, sier Hammond.

Nå venter en oppvask på høyt nivå for å finne ut hvorfor gresk politi opptrådte som de gjorde.