Mye penger inn – men hvor mye?

Forskjellige kilder bruker forskjellige overgangssummer. Lokalpressen mener LFC har fått inn £24.5M på salg. Nye kamptidspunkt for ligakamper mot Manchester United.

£18M + Garcia
Det hersker en rekke forskjellige beløp når det gjelder transferoverganger, både fordi ulike media tipper men også fordi det kan være et forskjellig utgangspunkt.

Når Atletico Madrid oppgir £26.5M for Fernando Torres til spanske aviser har det også med å prøve å blidgjøre fans som ikke ønsker at kapteinen skal forlate skuta.  Siden synes de fleste på engelsk side å bli ”enige om” en overgangssum på 30 millioner euro, eller £20.2M.

Ifølge Liverpool Echo og journalisten som følger klubben til daglig, Chris Bascombe, var den faktiske overgangssummen £18M for rekordkjøpet.  Luis Garcia var involvert i handelen ved å gå motsatt vei, og ifølge Echo kunne Liverpool innkassere £5M totalt for Luis og Florent Sinama-Pongolle.  Sinama-Pongolle skal ha gått til Recreativo for £2.7M, slik at man på Anfield dermed har latt Garcia gå på billigsalg for £2.3M mot at man fikk Fernando Torres for en hyggelig pris.

Marseille sier at man betalte om lag £6M for Djibril Cissé, mens Echo sier at handelen er verdt £8M.  Trolig dreier det seg da om et første beløp som da kan øke inntil £8M, som er summen som høres best ut for selgende klubb.

Liverpool Echo oppgir også £8M for Craig Bellamy, som de trolig har fra LFC, mens West Ham gjorde noe så sjeldent å stadfeste summen til £7.5M på sin hjemmeside.  Ellers sier Echo at Mark Gonzalez går til Real Betis for £3.5M.

Skal man tro full og fast på den største lokalavisen på Merseyside har dermed Liverpool innkassert, eller komme til å innkassere, £24.5M så langt denne sommeren.

Forvirret?  Da er du trolig ikke den eneste!


Politiet fremskynder avspark mot Man U
Ifølge hjemmesidene til Premier League har begge kampene mot Manchester United fått avspark kl 13.00.  Dette bestemt av politiet av sikkerhetshensyn.

Kampene spilles da 15.12.07 kl 13.00 Liverpool v MU og 22.03.08 kl 13.00 MU v Liverpool.