Neill og Mascherano på vei inn porten

Liverpool Echo skriver at Rafael Benitez er i ferd med å sikre seg to nye spillere i januar. Det dreier seg ikke uventet om Lucas Neill og Javier Mascherano.

To nye spillere kan være på vei inn porten på Anfield før noen vet ordet av det. Chris Bascombe i Liverpool Echo skriver i alle fall i dag at både Lucas Neill, og kanskje litt mer overraskende, Javier Mascherano, nå er nærme overganger til Merseyside-klubben.

Echo skriver at Liverpools styre skal ha møte i dag, der det er forventet at de vil åpne døren på vidt gap for de to transfermålene. Bascombe skriver også at Dubai Internation Capital er nær ved å fullføre den planlagte overtakelsen av klubben, og at Rafael Benitez ønsker en hurtig avgjørelse når det gjelder de to spillertransaksjonene han har gått for.

Liverpool-manageren skal ha et ønske om å gjøre seg ferdig med januarhandelen så tidlig som mulig i transfervinduet, og håper dermed å unngå kostbare forsinkelser.

Liverpool Echo skriver at både Neill og argentineren Mascherano nå skal være klare til å flytte til Anfield, men fortsatt gjenstår det å bli enig med de to spillernes respektive klubber, henholdsvis Blackburn Rovers og West Ham.

Nye spillerkjøp nå i januar er også en fin balansegang for Liverpool-styret, som må vurdere strakstiltak opp mot mer langsiktige strategier som DIC måtte ha i tankene. Men det er hevet over tvil at manageren ønsker seg de to spillerne denne måneden.

For Mascheranos vedkommende er det i første omgang snakk om en låneavtale frem til sesongslutt. En avtale som kan bli permanent om han finner seg bedre til rette i Liverpool enn han har gjort i West Ham.

Liverpool Echo skriver at Benitez har sett seg ut 22-åringen som cover for Steven Gerrard og Xabi Alonso, ettersom det fortsatt vil gå en stund for Mohamed Sissoko blir spilleklar igjen. Echo tilbakeviser også påstandene om at det vil bli trøbbel rundt argentinerens overgang, fordi at den vil bety at han vil spille for tre klubber i en og samme sesong. Lokalavisen påstår nemlig at Mascherano kun har kamper for West Ham så langt denne sesongen. Bascombe skriver at den sør-amerikanske sesongen ble avsluttet 31.desember 2005, og at Mascherano ikke har spilt offisiell kamp for Corinthians fra da og frem til han sluttet seg til West Ham i sommer. Overgangen må uansett godkjennes av FIFA.

Mascherano skal ha gjort det klart at han ønsker en overgang til Liverpool, og en avtale skal ha blitt fremforhandlet med hans representanter, Media Sports Investments.

Echo skriver også at Lucas Neill håper at han har spilt sin siste kamp for Blackburn Rovers. Australieren er suspendert i forbindelse med Blackburns FA-cupkamp mot Everton på Goodison Park i helgen, og Benitez skal ha håp om å ha forsvareren i sine rekker til ligakampen mot Watford 13.januar.

Neill vil i så tilfelle også være spilleberettiget i Champions League, da nye regler slår fast at en spiller kan spille i Champions League selv om han har spilt i UEFA-cupen for en annen klubb samme sesong.

Hughes vil fortsatt ha Warnock
Som i august, avhenger australierens overgang av hvor ivrige Blackburn er etter å holde på spilleren. Mark Hughes skal fortsatt ønske Stephen Warnock som en del av avtalen. Echo bekrefter også at Sunderland er ute etter Warnock, men at spilleren ønsker å fortsette i Premier League, slik som vi skrev tidligere i dag.

McCarthy også på ønskelista
Rafael Benitez skal også, igjen ifølge Liverpool Echo, ha håp om å klare og knytte til seg 16 år gamle James McCarthy for £100 000 fra skotske Hamilton Academicals i januar.