Neill på vei til West Ham

Lucas Neill ser ut til å foretrekke West Ham. Stephen Warnock kan likevel ende opp i Blackburn. Juniorene møter Reading i 5.runde av FA Youth Cup.

Liverpool Daily Post melder i dag at Lucas Neill er i ferd med å vende ryggen til Liverpool. West Ham lokker med mer penger, og alle signaler tyder nå på at australieren velger pengene. Dette fører til at Stephen Warnock nå lider valgets kvaler. Valget står mellom fast spill hos Blackburn eller cover-opptredener for Liverpool.

Rafael Benitez oppfordret i går Lucas Neill til å sette medaljer og sportslig utvikling foran penger når han skulle velge ny klubb. Nå tyder altså alt på at forsvarsspilleren heller ønsker en velfylt lommebok enn et ditto premieskap.

Flere engelske aviser melder i dag at 28-åringen er i ferd med å akseptere et lukrativt lønnstilbud fra West Ham. The Times skriver sågar at spilleren skulle gjennomgå den medisinske testen på Upton Park i går kveld. London-klubben skal være villig til å overføre £1.25M til Blackburns bankkonto og betale backen hele £50 000 i ukelønn. Etter å ha holdt samtaler med spilleren i går, blir nå Hammers regnet som klare favoritter til å sikre seg australierens signatur.

- Lucas har blitt enig med West Ham om en kontrakt på to og et halvt år, og ser nå frem til denne utfordringen, bekrefter australierens agent Peter Harrison til The Times.

Neill skal også ha fått med en klausul i kontrakten om at han kan forlate West Ham om de rykker ned denne våren.

Benitez skal ifølge Daily Post betrakte Neill som en squad-player, og manageren er ikke villig til å bryte med klubbens lønnsstruktur for å kjøpe backen. Spanjolen skal også ha blitt sjokkert over spillerens ambisjoner, når han heller foretrekker å kjempe for å unngå nedrykk med West Ham enn å spille Champions League-kamper mot Barcelona.

Warnock verdsatt til £2M
Blackburn-manager Mark Hughes vil imidlertid ikke la Neill få forlate Ewood Park før han har en erstatter klar. Og denne erstatteren kan fortsatt bli Liverpools Stephen Warnock. Alt tydet som kjent på at Blackburn og Liverpool ville bytte spillere, men nå kan enden på visa bli at Lancashire-klubben må legge en solid bunke pundsedler på bordet for å sikre seg venstrebacken. Liverpool verdsetter Warnock til £2M, og Hughes må nå bestemme seg for om han er villig til å betale så mye for 25-åringen.

Ayala et alternativ?
Liverpool Daily Post skriver at Benitez nå vurderer flere andre alternativer som kan gi Liverpool cover i forsvaret. Ett av disse skal være Valencia-veteranen Roberto Ayala. The Guardian hevder at Rafa ønsker å låne 33-åringen ut sesongen.

Juniorene møter Reading
Det er nå klart at Liverpools juniorlag vil møte Reading hjemme på Anfield i 5.runde av FA Youth Cup, etter at de blå- og hvitstripete vant hele 5-1 over Coventry i går kveld. Dato for denne kampen er ennå ikke fastsatt.