Neill ute mot Liverpool

West Ham bekrefter at Lucas Neill ikke blir spilleklar av ankelskaden. Liverpool med sterk statistikk mot en motstander som kjemper for sitt liv i Premier League.

To uker for Neill
Ikke uventet blir det intet tredje møte for Lucas Neill mot Liverpool denne sesongen, klubben han valgte bort til fordel for kveldens motstander West Ham.  Forsvareren har to ganger tidligere i 2006/07 møtt de helrøde med Blackburn.  Spilleren som ikke står høyest på popularitetskalaen til helrøde fans tråkket over i lørdagens kamp mot Watford, og det slås nå fast på West Hams hjemmeside at Neill ikke er ventet å bli frisk på minst et par uker.

- Lucas har forstuet sin høyre ankel, forklarer fysioterapeut Steve Allen.  – Han er ventet å være ute i to til tre uker, men vi håper at det kan gå raskere.

West Ham forteller også at Carlos Tevez er tilbake i trening etter skade, men det er likevel ikke ventet at argentineren spiller på Boleyn Ground i kveld, eller Upton Park som banen gjerne blir kalt.


Hjemmelag uten selvtillit
FA-Cup finalist West Ham er for tiden under streken i Premier League, og rennesansen under den nye manager Alan Curbishley, alliert med atskillige transfermillioner, lar vente på seg.  Manageren, og hans assistent Mervyn Day, innrømmer at nerver og selvtillit er tynnslitte i West Ham.  Samtidig vet man at en seier mot mesteren i FA-Cupen vil være nettopp hva man behøver.

- De siste ukene har vært tøffe, innrømmer Curbishley.  – Fra vårt synspunkt handler det om selvtillit og, som jeg har sagt hele tiden, resultater gir deg selvtillit og selvtillit gir deg resultater.

- Alle i West Ham går nå gjennom en vanskelig periode og alle kan se vår frustrasjon.  Bare resultater vil stoppe den frustrasjonen, men for øyeblikket får vi dem bare ikke.  Det betyr at manglende selvtillit også sprer seg til våre fans.

- Det som er positivt er at vi nå har sjansen til å slå tilbake mot Liverpool, legger assistent Mervyn Day til i etterkant av cuptapet mot Watford.

- Etter et hjemmetap som det på lørdag ønsker du ikke å gå rundt hele uka, så vi må rette fokus og sørge for at vi presterer.  Forhåpentligvis vil det bli en spesiell atmosfære under flomlysene på Upton Park og vi kan få den seieren som gir alle et løft.


Hattrick med borteseire?
Liverpool har vunnet de to siste kampene mot West Ham med 2-1.  Hjemmekampen på Anfield i høst ble snudd ved hjelp av mål fra Daniel Agger og Peter Crouch mot slutten av 1.omgang, mens Djibril Cissé scoret begge målene i London øst i vår.  Det var kampen som sørget for at røde kort til Luis Garcia og Hayden Mullins hos West Ham sørget for at de mistet finalen.

Dersom Liverpool vinner i kveld vil det bli den sjette ligaseieren på rad mot The Hammers.  De røde håper å sikre hjemme- og borteseier mot West Ham for 13.gang, og det vil i så fall bli den fjerde i Premier League og den tredje på rad.

Tre røde har scoret hattrick i ligaen mot West Ham, alle på fremmed gress.  Roger Hunt i 1965, John Toshack i 1976 og Michael Robinson i 1983.

En borteseier i kampen som er med å åpne denne ligarunden, vil gjøre at Liverpool for første gang denne sesongen tar tre poeng ute i tredje kamp på rad.