Neppe 3-4-3 mot Chelsea

Rafael Benitez benyttet anledningen til å teste en variant av 3-4-3 mot Watford. Uttalelser i dag tyder ikke på at samme formasjon blir brukt mot Chelsea i neste kamp. Pennant fyller år.

Rafael Benitez brukte et noe uvanlig system på lørdag, med tre midtstoppere og tre spisser i en slags 3-4-3 variant der Dirk Kuyt lå noe dypere enn de to andre spissene, som en slags link til midtbanen. Kombinasjonen med alle de tre spissene på banen samtidig, så ut til å fungere bra, da alle tre var involvert i samtlige scoringer.

Benitez innrømmer overfor Liverpool Daily Post at det faktum at de røde spilte mot bunnlaget i divisjonen, hjalp han til å ta beslutningen om å bruke denne noe uvanlige formasjonen for Liverpools del.

- I noen kamper avhenger formasjonen du bruker av motstanderlaget og selvtilliten til dine egne spillere. Når vi har mulighet til å bruke et system som dette, vil vi gjøre det. Vi har en plan A, og vi har også andre planer. Laget begynte virkelig bra, og kontrollerte alt på lørdag, slår spanjolen fast.

- Det er ikke lett for fire forsvarere å kontrollere tre spisser, hvorav den ene går på løp i bakrommet, den andre er i god i lufta og den tredje ligger i rommet mellom midtbanen og de to andre spissene. Vi var klar over styrkene og svakhetene til Watford, og vi syntes denne formasjonen var en god idé, legger han til.

Pennant fyller år
Jermaine Pennant fyller 24 år i dag. Høyreflanken kom som kjent til Liverpool fra Birmingham for £6.7M i sommer. Han har så langt spilt 31 ganger for klubben, uten å finne veien til nettmaskene ennå. Liverpool.no benytter anledningen til å gratulere Jermaine med dagen!