Nesten sikret topp fire med seier

Liverpool er nesten sikret å komme blant de fire øverste med seier hjemme mot Middlesbrough i kveld. Får Dirk Kuyt mer å juble for i kveld? Rafa får nei fra Real om Raul-kjøp.

Med seier over Middlesbrough hjemme på Anfield i kveld er Liverpool og Dirk Kuyt nesten sikret å komme blant de fire øverste i årets sesong. En av de argeste konkurrentene er El Hadji Diouf og Bolton (bildet). Med sin seier over Manchester City i går, tok Arsenal tredjeplassen fra Liverpool, men forhåpentligvis høyst midlertidig. Londonerne har 62 mot Liverpools 61 poeng. The Gunners har en kamp mer spilt og de helrøde kommer ajour med seier over Middlesbrough i kveld. De to lagene som kommer nærmest i kampen om topp fire og Champions League-kvalifisering er Bolton og Everton. De to har begge 54 poeng på sine 34 kamper. De kan maksimalt få 66 poeng etter årets sesong, altså to mer enn Liverpool får dersom de vinner i kveld. Verken Everton eller Bolton kan sies å ha det enkleste kampprogrammet igjen. Begge må to turer til London for å møte Chelsea i tittelkamp og et West Ham i poengnød. Everton skal i tillegg ha Manchester United og Portsmouth på hjemmebane, mens Bolton har Aston Villa og Reading hjemme. Liverpools poengfangst virker noe mer sikker på de fire kampene de har igjen. Rafael Benitez og hans spillere har bortekamper mot Fulham og Portsmouth og Wigan og Charlton hjemme. Dette programmet virker også atskillig enklere enn de rødes rivaler om tredjeplassen, Arsenal, som skal møte erkerival Tottenham og Portsmouth borte og Fulham og Chelsea hjemme. Med seier over Middlesbrough ligger Liverpool to poeng foran Arsenal og ti poeng foran Bolton og Everton.

Rafa ute etter Raul?
Ifølge Real Madrids hjemmeside er Rafael Benitez interessert i å få Real Madrids Raul til Liverpool. 29-åringen har tre år igjen av sin kontrakt med den kongelige klubb fra Madrid, men Benitez skal ha undersøkt muligheten for en overgang. Sportsdirektør Predrag Mijatovic møter imidlertid henvendelsen med en kald skulder og sier at Raul ikke skal noen steder.
- Raul er kapteinen vår. Han er en stor spiller som betyr mye for klubben. Her blir han til han legger opp som fotballspiller, sier Mijatovic til Reals offisielle webside.
Real Madrids ledelse benekter i tillegg at de skal ha kommet med noe tilbud til Rafael Benitez om å ta over som manager etter Fabio Capello.