Nøkkelduo tilbake

Liverpools nøkkelduo, Steven Gerrard og Jamie Carragher, er klare for spill igjen. De røde har imiderltid klart seg fint i deres fravær. Sinama-Pongolle skadet på trening i Spania.

Rafael Benitez vil i morgen ha muligheten til å kjøre nøkkelspillerne Steven Gerrard og Jamie Carragher rett inn på laget igjen etter at duoen har blitt friskmeldt, men det er langt fra sikkert at han gjør det. Gerrard har som kjent stått over de tre siste kampene for klubblaget etter at han pådro seg et brudd i høyre stortå i bortekampen mot Toulouse. På disse kampene står Liverpool bokført med tre strake seire og 12-0 i målforskjell. Carragher har heller ikke vært spesielt savnet etter at han brakk ribbein og fikk luft inn i brysthulen i bortekampen mot Sunderland. De røde slapp ikke inn mål i de to kampene stopperen ikke spilte, men scoret hele 10.

- Jeg har nå en tropp som er stor nok til at jeg kan håndtere slike skader som dette. Jeg trenger ikke benytte de samme spillerne hele tiden, uttalte Rafael Benitez på gårsdagens pressekonferanse.

Det er likevel ikke tvil om at spanjolen er glad for at han igjen har muligheten til å benytte de to scouserne, og det er ventet at i alle fall Steven Gerrard vil starte kampen på Fratton Park. Carragher har trent hele uken, og dermed er også han aktuell for startelleveren.

Benitez synes det er storartet å ha stopper Carragher tilbake etter det ufrivillige avbrekket på tre uker. Selv om de røde har vunnet stort i hans fravær, setter spanjolen umåtelig pris på sin visekaptein.

- Det er viktig å holde midtstopperne skadefrie, men i dette tilfellet handler det ikke bare om spilleren og hans posisjon, men også om hans innflytelse på laget. Vi ønsker at alle våre spillere skal være skadefrie, og spesielt spillere som Carra, ettersom han har en vinnermentalitet som smitter over på de andre, uttaler manageren.

- Jeg visste han var en god spiller før jeg kom til klubben, ettersom jeg hadde møtt Liverpool med Valencia. Jeg kjente til alle spillerne, men det var åpenbart når jeg så ham på trening hvor viktig han var for laget. Han har lidenskap for spillet, noe han tar med seg inn i hver kamp og hver trening.

Etter landskamper liker Benitez å benytte de spillerne som ikke har vært på reiser ute i Europa. Det skulle bety at det er store sjanser for at karer som Xabi Alonso, Jermaine Pennant, Momo Sissoko og Yossi Benayoun får spilletid i morgen.

Skadeavbrekk for Pongolle
Florent Sinama-Pongolle, som forlot Liverpool til fordel for Recreativo de Huelva for £2.7M i sommer, er satt ut av spill i 4-6 uker etter at han skadet seg på trening. Det melder Setanta Sports.

Franskmannen har åpnet sesongen i Spania meget godt, og har gjort to mål på to kamper for sin nye klubb. Derfor kommer skaden ekstra ubeleilig. Den kortvokste spissen var allerede suspendert til neste kamp mot Sevilla etter å ha blitt utvist mot Getafe, men vil nå også trolig måtte se kampene mot Espanyol, Deportivo La Coruna, Valencia og Real Madrid fra tribunen. 22-åringen skal imidlertid ha håp om å være tilbake igjen til kampen mot Mallorca 21.oktober.