NRK med løgn om Liverpool i beste sendetid

NRK TV Sporten serverte i kveld en direkte feilaktig påstand om at Liverpool etterforskes for kampfiksing. Platini avkrefter at Besiktas-kampen er under etterforskning.

Under Dagsrevyen klokken 21.00 i kveld presterte NRKs nyhetsanker å hevde at Liverpool er under lupen for kampfiksing. Denne feilaktige og injurierende påstanden ble servert av Karen Marie Ellefsen, som vel sørget for at mange satte kransekaka i halsen med følgende ord:

- UEFA etterforsker Liverpool for kampfiksing etter storseieren mot tyrkiske Besiktas i mesterligaen.

Som blant annet påpekt i saken under, er det intet hold i disse påstandene, og det har ei heller vært noe tema i den europeiske presse i dag. Dette til tross for at Liverpools knusing av Besiktas feilaktig har blitt nevnt i forbindelse med bestikkelser som ble hevdet å ha tilfalt sistnevnte lag, uten at det var hold i dette.

Platini tilbakeviser påstander
Michel Platini har i dag avkreftet at Liverpools storseier mot Besiktas i Champions League er en av kampene UEFA har under lupen for kampfiksing. UEFAs president vedgår i samme intervju at online-gambling er et potensielt problem, og at han selv har vært i kontakt europeisk politi og europeiske politikere for å "beskytte fotballen" mot korrupsjon. At Liverpools nedsabling av Besiktas er noe som undersøkes med mistanke, blir imidlertid helt avkreftet:

- Det er ikke noe i det (Liverpool v Besiktas, journ.anm.), ingenting, var den korte, avkreftende kommentaren Platini kom med angående den påståtte skandalen.