Ny interessekonflikt med landslaget?

Dersom Steven Gerrard ikke er i stand til å spille mot Derby på lørdag, ønsker Rafael Benitez utvilsomt at han står over EM-kvalifiseringen mot Israel og Russland også.

Interessekonflikten mellom Liverpool FC og det engelske landslaget kan nå nye høyder i neste uke, dersom Liverpools medisinske stab konkluderer med at Steven Gerrard må stå over Englands EM-kvalifiseringskamper mot Israel og Russland på grunn av tåbruddet han pådro seg i Toulouse.

Rafael Benitez håper at lagets kaptein kan spille lørdagens ligakamp mot Derby, men det er langt fra sikkert. Og dersom Gerrard må stå over Derby-kampen, ønsker sikkert ikke den sportslige ledelsen i LFC at han skal spille for landslaget heller.

- Det er opp til legene å finne ut om Steven er i stand til å spille mot Derby på lørdag. Når det gjelder spill for England får vi bare vente og se. Det er for tidlig å ta stilling til det nå. Det avhenger også mye av hva legene til England og vår egen medisinske stab mener om situasjonen. Dette er ikke noe spilleren selv kan avgjøre alene. Spør du ham, ønsker han å spille i alle kamper. Det som betyr noe er hva legen sier. Sier han at Steven er spilleklar, er det ikke noe problem, uttalte Benitez på en pressekonferanse i går kveld.

England-manager Steve McClaren kommer utvilsomt til å ta med Gerrard når han tar ut sin tropp på fredag, men han frykter nok allerede en ny debatt om klubblag vs landslag. Liverpool-kapteinen selv tror imidlertid at han blir spilleklar til EM-kvalifiseringskampene. Scouseren skal ha håp om å være tilbake i full trening allerede på torsdag, slik at han både kan spille mot Derby og møte på landslagets samling på mandag.

- I forhold til landslagsspll må vi sjekke med legen i løpet av uken, for å finne ut om vi løper noen risiko med å la Gerrard spille disse EM-kvalifiseringskampene. Vi snakker tross alt om et brudd. For øyeblikket kan han drive litt trening og han kan løpe, men han kan ikke trene med ball ennå, sier Benitez.

Gerrard har ikke deltatt i full trening de siste ni dagene.