Ny kontrakt for Guthrie

Liverpool FC bekrefter at Danny Guthrie i dag har skrevet under på en ny kontrakt med klubben, med to og et halvt års varighet. Dermed er 19-åringen bundet til de røde frem til 2009.

Liverpools unge stjerneskudd Danny Guthrie har i dag forlenget sin kontrakt med klubben. Det var skysports.com som først meldte dette, og opplysningene er nå bekreftet av Liverpool FC.

Den Shrewsbury-fødte midtbanespilleren har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen for alvor denne sesongen, og har fått kamper både i Champions League og Premier League under Rafael Benitez sin ledelse. Spanjolen var således ivrig etter å sikre seg spilleren på en lengre kontrakt, ettersom den eksisterende avtalen løp ut allerede til sommeren.

19-åringen har skrevet under for nye to og et halvt år, altså frem til sommeren 2009.

- Danny er selvsagt svært glad for å ha signert en ny kontrakt. Han er veldig takknemlig overfor Rafael Benitez, som har gitt han sjansen på førstelaget, og han ser nå frem til å utvikle seg ytterligere under hans ledelse de kommende sesongene, uttaler spillerens agent, Alex Levack.

Midtbanespilleren debuterte for førstelaget i 4-3 seieren over Reading i Carling Cup i høst, og er et eget produkt fra klubbens akademi. Han ble flyttet opp fra akademiet til Melwood sommeren 2005, og står så langt bokført med fem førstelagskamper.

Parry og Benitez hyller publikum
Rick Parry og Rafael Benitez hyller i dag The Kop for stemningen de skapte i lørdagens kamp mot Arsenal. I kampen for å få rettferdighet for de 96 supporterne som omkom på Hillsborough for snart 18 år siden, holdt The Kop opp en mosaikk med påskriften ”The Truth” i kampens seks første minutter. Protesten var rettet mot tidligere Sun-redaktør Kelvin MacKenzie, som spredde de styggeste løgner om Liverpool-supporterne i tabloidavisen The Sun i etterkant av tragedien i FA-cupsemifinalen i 1989.

Protesten var iscenesatt av gruppen som står bak kampanjen ”Reclaim The Kop”. En gruppe som kjemper for å gjenskape atmosfæren som den ærverdige tribunen er så kjent for.

- Det var helt utrolig, og viser bare hva Liverpool-supporterne er i stand til. Vi vet hvor sterkt supporterne føler for denne saken, og dette er et partnerskap vi er glade for å ta del i, sier Parry til liverpoolfc.tv.

- Vi har tillatt mosaikker på The Kop ved flere anledninger, og vi så hvor effektivt det kan være. Den første gangen vi tillot en slik mosaikk var da vi deltok i en suksessfull kampanje for å få Sheffield Wednesday til å sette opp et minnesmerke for Hillsborough. Likeså var det en mosaikk da Gerard Houllier kom tilbake etter sykdom.

- Vi har møtt supporterne, og er enige i deres synspunkter på hva som gjør denne klubben så spesiell. Selv om vi jobber hardt med nye investorer som skal ta klubben fremover, er vi bevisste på å bevare den unike atmosfæren på tribunene, avslutter Parry.

Manager Benitez er helt enig med den daglige lederen i at atmosfæren på tribunene var fantastisk på lørdag.

- Supporterne var helt enestående. Når de opptrer på denne måten, fremstår de som de beste i verden. Det var synd at vi ikke klarte å vinne kampen for dem. Vi håper de kan gjenskape et like høyt lydnivå når vi møter Arsenal igjen i morgen. Kanskje klarer vi å avansere i ligacupen, sier han.

Diaby klar for Arsenal
Arsenals offisielle nettsted melder at Abou Diaby er skadefri og tilbake i troppen til kvartfinalen på Anfield i morgen kveld. Den franske midtbanespilleren har ikke spilt etter at han fikk ankelen ut av ledd i en kamp mot Sunderland i mai. Han fullførte sin første hele trening sist torsdag, og kan være aktuell for spill mot Liverpool.

Hamstringskadde Fredrik Ljungberg er den eneste Arsenal-spilleren som nå er ute med langtidsskade.

- Vi har tatt Diaby med i troppen for første gang denne sesongen, og Emmanuel Adebayor har blitt skadefri raskere enn først antatt. Men vi kommer trolig ikke til å benytte oss av ham før mot Blackburn, uttaler Wenger til nettstedet.

- Lauren kommer heller ikke til å være i troppen mot Liverpool, da han har en mindre tåskade. William Gallas vil vi heller ikke benytte på Anfield i morgen. Men den eneste virkelige skadebekymringen vi har er Ljungberg, legger han til.