Nytt 1-0 tap for U18

Liverpool U18 gikk på sitt andre ettmålstap på tre dager, da de i ettermiddag tapte 1-0 borte mot Sheffield United.

Liverpool U18 gikk i ettermiddag på sitt andre 1-0 tap på bortebane på tre dager. Onsdag tapte de som kjent for Manchester United, og i dag var det Sheffield United som ble for sterke på Shirecliffe. Dermed fikk laget fra stålbyen revansje for nederlaget for Liverpool i kvartfinalen i juniorcupen i februar.

Hjemmelagets seiersmål ble gjort av Adam Chapman etter 27 minutter. Kampen startet i lavt tempo, og ingen av lagene klarte å få kontroll over begivenhetene. Liverpool hadde to angrep i løpet av de første fem minuttene, men som så mange ganger før denne sesongen skortet det når det kom til det siste trekket. Deretter fikk hjemmelaget en god sjanse etter at Abdi løp igjennom, men en takling i siste øyeblikk reddet situasjonen. Vertene var på hugget i denne perioden, og spilte seg også frem til et par cornere, samt at de hadde et brukbart forsøk fra distanse som gikk via en spiller og over.

Liverpool var nær ved å ta ledelsen etter 22 minutter, når et godt oppbygd angrep resulterte i en målsjanse for Paul Barratt. Hjemmelagets keeper Ho Lee gjorde imidlertid en god redning. Fem minutter senere kom så kampens eneste mål, når Naughton headet en løs ball til Abdi. Sistnevnte spilte fri Chapman, som scoret sikkert fra sin posisjon inne i feltet.

Sheffield United var nær ved å øke ledelsen etter 33 minutter, da Mellis sendte i vei et hardt skudd som Liverpool-keeper Josh Mimms fikk bokset unna. Tidlig i andre omgang måtte Mimms, som vikarierte i danske Martin Hansens skadefravær, på ny vise seg frem på et langskudd fra Naughton.

Utover i andre omgang ble det mest kjemping og lite spill, og ingen av lagene klarte å dominere kampen. Et drøyt kvarter før slutt var hjemmelaget nær ved å øke ledelsen da Tahar fikk en sjansen som han satte like utenfor.

Liverpool presset hardt for en utligning i sluttminuttene, og nærmest var man da John Routledge kom frem fra sin backposisjon og prøvde seg med en ambisiøs avslutning som gikk over.

Sheffield Uniteds lag: Ho Lee, Walker, Reid, Tahar, Wedgbury, Lowton, Chapman (Hilton 88), Mellis, Abdi (Boden 68), Naughton, Yates (Okoko 70). Ubrukte reserver: Furniss, Booker.

Liverpools lag: Mimms; Routledge, Gaughan (Kelly 45), Spearing, Burns; Parsonage, Ryan, Barnett, Barratt; Woodward (Scott 45), Putterill. Ubrukte reserver: Awang, Asgari.