Offensiv Carra foran juleprogrammet

Jamie Carragher sier at man ikke har gitt opp noe som helst på Anfield. Få scoringer og få tap mot Portsmouth, og Rafa Benitez risikerer for første gang å tape tre på rad i ligaen.

Satser på full pott i julen
Til tross for tre tap på de fire siste kampene er Jamie Carragher offensiv foran et juleprogram han mener kan bringe Liverpool mer tilbake i tetbildet i Premier League.

- Ingen på Anfield har gitt opp noe, slår Carra fast.

- Det er fortsatt langt igjen, vi har ennå ikke kommet til halvspilt sesong. Julen er et viktig del av sesongen da fire kamper blir spilt på kort tid, og du kan dermed ha mulighet til fort å klatre på tabellen.

- Vi må prøve å sikre oss maksimum med poeng. Det vil ikke bli lett med et så tett program, men det er nødt til å være vårt mål.

- Hvis vi greier det kan vår situasjon være langt lysere ved begynnelsen av januar.

- Vi spiller et par kamper mot lag som er like ved oss på tabellen, slik at dersom vi greier å slå dem vil vi være i stand til å skaffe oss en luke til lagene bak oss. Portsmouth og City gjør det bra og vil gi oss hard motstand, men hvis vi spiller opp mot det vi kan er jeg sikker på at vi kan få de resultatene vi behøver.

- Det var veldig lite som skilte lagene da vi spilte mot Manchester United. Vi sov på en corner, og det som er skuffende er at vi har fått slike baklengsmål i flere av de siste kampene vi har spilt mot United. Nå er det viktig at vi ikke dveler ved det. Jeg vet at vi har spilt de andre topplagene hjemme og ennå ikke vunnet, men alle har vært jevne kamper.

- Jeg kan imidlertid ikke se noen grunn til at vi ikke kan tette det lille gapet som er opp til toppen.


Liverpool v Portsmouth
Noen facts før ettermiddagens kamp:

+ Liverpool spiller sin hjemmekamp nr. 300 i Premier League.

+ Hvis de røde skulle tape mot Portsmouth vil det bli tredje tapet på rad i ligaen for første gang siden 28/9-18/10 2003. Det har altså aldri skjedd at Liverpool har tapt tre ligakamper på rad under Rafael Benitez.

+ Liverpool og Portsmouth har vært involvert i sju målløse kamper denne sesongen, og to av de tre siste kampene disse lagene i mellom har endt 0-0. Det var i kampen på Fratton Park i september, og tilsvarende kamp forrige sesong.

+ Pepe Reina reddet straffe i Portsmouth tidligere i sesongen, dømt av Mike Reilly som også har dommerfløyten i dag.

+ Sist gang Portsmouth vant på Anfield var 18. august 1951.

+ Liverpool har to seire og to uavgjorte kamper hjemme mot Portsmouth i Premier League, og har holdt buret rent i tre av disse kampene.

+ Liverpool har denne sesongen scoret på fire straffespark, som er mest i Premier League.

+ Pepe Reina leder igjen kampen om "Golden Glove", etter å ha holdt buret rent i ni kamper. Reina er den eneste hos LFC som har spilt hvert minutt i ligaen denne sesongen. Hos Portsmouth gjelder det samme for Sylvain Distin og David James.

+ Portsmouth har tatt åtte flere poeng borte enn hjemme denne sesongen, som gjør dem til det mest typiske bortelaget i PL.

+ Portsmouth har som eneste klubb vunnet alle kampene hvor de har scoret først denne sesongen, sju av sju. De har imidlertid ikke slått noen av de fire store på de fem siste forsøkene.

+ Tapet mot Tottenham sist helg, stoppet en rad av 11 kamper ubeseiret for Portsmouth.