Oldham utvider Roque-lånet

Oldham skal ut i play-off om opprykk fra League One, og har utvidet låneoppholdet til Miki Roque. Finnan beretter om økt konkurranse. Gonzalez kan bli første chilener i en CL-finale.

Oldham vant 1-0 over Chesterfield på lørdag, og sikret seg dermed sjetteplassen i League One. Det betyr at man skal spille play-off for opprykk til Championship, hvor man møter Blackpool om retten til å spille play-off finale. I den forbindelse har Latics fått Liverpools velsignelse til å utvide låneoppholdet for Miki Roque til å gjelde ut mai måned.

Liverpool-forsvareren har ikke vært fast inventar på John Sheridans mannskap etter at han ble utlånt, men har likevel vært en verdifull spiller å ha i troppen for Oldham. Nå venter altså to tøffe kamper mot Blackpool. Den første kampen går på Boundary Park nå kommende søndag, mens Blackpool har fordel av hjemmebane på Bloomfield Road i returen lørdag 19.mai. En eventuell play-off finale for Roque spilles på nye Wembley søndag 27.mai. Yeovil og Nottingham Forest skal kjempe om retten til den andre finaleplassen.

- Konkurransen skjerpes
Steve Finnan sier til Press Association at oppbygningen til Champions League-finalen allerede har startet. Nå er han og hans lagkamerater ute etter å imponere Rafa for å sikre seg en plass i startoppstillingen mot AC Milan.

- Det er ikke tvil om at vi allerede tenker på finalen. Det er en flott turnering, og oppbygningen til finalen har allerede startet. Nå må vi jobbe hardt både på trening og i kamp. Tiden frem til finalen vil gå raskt, og det blir en stor begivenhet, spår iren.

- Folk gir litt ekstra på trening for å imponere manageren. Vi har en stor stall, og en del spillere vil bli skuffet. Tempoet på trening har økt betraktelig, og kampen mot Charlton er siste sjanse til å imponere i kamp, legger han til.

Finnan forventer at Benitez plukker ut et sterkere lag mot Charlton enn han gjorde mot Fulham, da søndagens kamp blir selveste generalprøven før finalen i Aten 23.mai.

- Jeg tror spillerne som ble hvilt mot Fulham vil spille i helgen. I alle fall de spillerne som ikke reiste til London. Jeg er sikker på at manageren ønsker å benytte de spillerne, for ellers vil det gå hele tre uker fra de spilte siste kamp og til de skal spille i finalen. Derfor er jeg sikker på at han vil benytte de spillerne som ikke reiste til London dersom de er skadefrie.

- Spillerne ønsker også å spille i sesongens siste hjemmekamp, så vi stiller sikkert et sterkt lag.

Gonzalez ser frem til finalen
I likhet med Steve Finnan ser også Mark Gonzalez frem til finalen i Aten. Samtidig erklærer chileneren at han aldri har vært lykkeligere i sin fotballkarriere enn han er nå. Vingen vil bli den første chilener til å spille i en Champions League-finale om han får spilletid på Olympiastadion i Aten.

- Jeg er veldig glad for at vi slo Chelsea, for dermed var vi i finalen. Selv om jeg ikke spilte, er jeg stolt over at jeg satt på benken i en slik kamp, uttaler Gonzalez til den chilenske avisen La Tercera.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende i mitt liv. Å nå en slik finale kan nesten sidestilles med å vinne ligaen. Det er ikke tvil om at dette var det lykkeligste øyeblikket i min karriere så langt.

- Det er ikke enkelt å spille i Liverpool, men jeg er fornøyd. Dette har vært mitt første år i England, og jeg begynner å bli vant til en helt annerledes måte å spille fotball på.

Gonzalez forventer ellers en tøff kamp mot Milan.

- Jeg har aldri spilt mot dem, men jeg har hørt mye om Liverpools kamp mot dem for to år siden av mine lagkamerater.