Om ti dager er LFC TV på lufta

Folkene bak den nye TV-kanalen LFC TV er nå spent på premieren, som finner sted om 10 dager, den 20.september. Så langt er alt i rute.

Det er ti dager igjen til Liverpool FC lanserer sin egen TV-kanal, LFC TV, og nå letter klubben litt mer på sløret angående nyvinningen. Alle som har e-season ticket gjennom liverpoofc.tv kan se kanalens sendinger på sin pc, mens de som har tilgang til Sky og Setanta Sports kan få sendingene inn via TV-ruta.

Kanalen kommer til å sende alle Liverpools ligakamper og Champions League-kamper, dog i opptak. Ellers vil sendingene bestå av nyheter og diskusjonsprogrammer.

LFC TV har opprettet sin base hos Matchworks i det sørlige Liverpool, hvor nye og moderne lokaler står til TV-stasjonens rådighet.

- Jeg er sikker på at dette blir veldig bra, sier LFC TV sin daglige leder Stephen Michael til liverpoolfc.tv.

- Dette blir en kanal supporterne virkelig ønsker å se på. Supporterne vil få se kamper, de siste nyhetene rundt klubben, samt eksklusive intervjuer med spillere og stab, legger han til.

- At vi samarbeider med en stor kringkaster som Setanta gir oss muligheter vil ellers ikke ville ha hatt. Produksjonslokalene er fantastiske, og det unike er at TV-kanalen og nettsiden nå vil fungere som en enhet.

- Vi har blitt nødt til å bygge opp denne kanalen i løpet av svært kort tid, og derfor er vi spesielt godt fornøyd med at vi har funnet så velkvalifiserte folk til å jobbe for oss.

En annen som har vært med på å få kanalen på fote er Don Jones, som tidligere var sportssjef hos Granada TV.

- Vi har bygget opp kanalen fra bunnen av, og jeg synes alle har gjort en god jobb. Nå må vi lage en rekke programmer ganske raskt, konstaterer han.

Paul Rogers vil være ansvarlig for innholdet i kanalens sendinger.

- Vi har brukt mye tid på å planlegge innholdet. Vi satser på et variert program som jeg håper skal appellere til klubbens supportere over hele verden. Vi vil være på lufta hver kveld med "LFC Now", vår femten minutter lange nyhetssending. Vi får ikke vise kamper direkte, men vi vil likevel ha kampanalyser like etter kampslutt. Folk skal ikke bli nødt til å vente så veldig lenge for å se kampen heller. Alt vil gå i opptak, forteller Rogers.

- Vi vil også forsøke å involvere supporterne, ved at de får komme på lufta med sine syn, gjerne i form av en debatt med våre studiogjester. Flere store Liverpool-navn vil være faste gjester hos oss. Blant annet vil John Barnes lede sitt eget show der han vil prate med sine egne gjester. Vi kommer også til å vise gamle kamper, og gjenoppleve store øyeblikk i klubbens historie. Vi har den beste fotballklubben i verden og de beste supporterne i verden. Nå ønsker vi oss den beste TV-kanalen også, avslutter han.