Ønsker flere målscorere

Benítez ønsker at flere enn Torres og Gerrard tar scoringsansvar. Duoen kan benyttes alltid når de er friske. Rafa forventer tøff kamp mot City. Salget av supporterutstyr har passert £1M for første gang.

Rafael Benítez ønsker at flere av hans spillere skal tegne seg på scoringslista, for å lette presset på Fernando Torres og Steven Gerrard. Duoen står bokført med 27 av Liverpools 62 scoringer hittil denne sesongen. Rafa vet at hvert lag trenger en frontfigur, men han er sikker på at det finnes potensial for at flere kan ta scoringsansvar.

- For to måneder siden snakket folk om at alle på laget scoret. Nå er situasjonen annerledes, uttaler Benítez.

- Hvis Gerrard og Torres fortsetter med å score mål, vil jeg være fornøyd, men hvis andre også begynner å score, så vil det være enda bedre.

- Vi har nok kvalitetsspillere til å score mål. Jeg tror at vi får se at dem alle scorer mål. Dersom du forteller meg at Gerrard eller Torres kommer til å lage seiersmålet i hver kamp, så vil jeg ta det.

Gerrard har startet i 18 av Liverpools siste 19 kamper. Kapteinen har bare stått over mot Chelsea i Carling Cup grunnet sykdom. Også Torres sto over oppgjøret på Stamford Bridge. For øvrig har spissen spilt samtlige kamper fra start siden Fulham 10. november, da han ble byttet inn og scoret vinnermålet.
- Hvis spillere som Gerrard og Torres er friske, så kan vi benytte dem, fortsetter manageren.

- Da vi snakket om Torres tidligere i sesongen, sa jeg at vi ikke kunne benytte ham da, hvis vi ønsket at han skulle være i god form nå.

- I de siste to månedene av sesongen ønsker man at spillerne har friske ben. Vi kan benytte dem nå fordi vi har tre eller fire dager mellom kampene. Det er ingen problem.

- Men det avhenger av spilleren. Noen ganger er 80 prosent av en spillers nivå bedre enn 100 prosent hos en annen. Men hvis vi har spillere 100 prosent friske og opplagte vil det gi deg mer enn en spiller som er mindre enn 100 prosent frisk og opplagt.

- Torres viser karakterstyrke og kvalitet, og han har funnet seg godt til rette i England. Han spiller bra, men kan bli bedre. Han er bare 23 år. Torres var skadet en måned, og vi hadde problemer da. Hvis Torres hadde vært frisk og kunne ha spilt hver kamp, så kanskje han hadde scoret ett eller to mål i den perioden. Da ville vi ha knappet inn på avstanden enda mer. Noen ganger trenger man litt flaks.

Benítez forventer en tøff kamp på City of Manchester Stadium, hvor Manchester City står bokført med ni seirer og én uavgjort i ligaen denne sesongen. Poengdelingen kom i torsdagens kamp mot Blackburn.
- City har stor selvtillit hjemme, noe som er skapt gjennom gode resultater, uttaler Benítez.

- Eriksson er en manager med erfaring. Han kjenner ligaen og spillerne. Situasjonen deres er virkelig positiv.

- Alle vet fra å ha lest avisene at de har penger å bruke i januar, og de håper å komme nærmere de fire beste.

Passert £1M i uken på supporterutstyr
Liverpool FC har for første gang solgt supporterutsyr for £1M på én uke. Det skjedde i uken som ledet opp mot Manchester United-kampen i desember.