Opprop til støtte for Rafa

I England er det startet en underksriftskampanje til støtte for Rafael Benitez. Planen er at den skal oversendes klubbens eiere. Siden søndag kveld har over 7500 supportere signert oppropet.

Søndag kveld ble det i England startet en underskriftskampanje til støtte for Rafael Benitez i konflikten med Liverpools eiere. Den har på halvannet døgn allerede passert 7500 underskrifter.

Initiativtakerne sier i en mail til liverpool.no at dette er en "nødkampanje" for å redde Liverpool-manageren.

- Denne underskriftsaksjonen har kommet i stand for å støtte Rafael Benitez etter at flere aviser og nettsteder har meldt at han kan forsvinne fra klubben eller få sparken i nær fremtid. Hvem ved sine fulle fem vil engang vurdere å sparke en manager, som etter vår mening, er den dyktigste i Europa? Det er absurd og obskønt, og det er nå viktig at alle sanne Liverpool-supportere støtter Rafael Benitez, sier folkene bak aksjonen.

- De nye amerikanske eierne lovet å forholde seg til klubbens tradisjoner, verdier og arv da de tok over VÅR klubb. Det faktum at de kan være på nippet til å sparke den beste manageren vi har hatt siden Bob Paisley i 1983 er bare skammelig, og beviser at deres fagre ord og løfter betyr ingenting. Dette bør de ikke få slippe unna med, heter det videre.

- Her har vi en mann som allerede har legendestatus på Anfield, etter at han har ledet Liverpool til utrolige to Champions League-finaler i løpet av bare tre sesonger. Å behandle Rafael Benitez, en mann med enorm integritet, på en slik måte er avskyelig, og konsekvensene av å sparke en slik manager vil være at det blir umulig for herrene Tom Hicks og George Gillett å eie og lede denne klubben.

- Vi oppfordrer alle til å skrive under på oppropet og vise støtte til Rafael Benitez, med ønske om at han forblir Liverpool Football Clubs manager. Vi ber også om at dere videresender denne underskriftskampanjen til så mange Liverpool-supportere som mulig, og takker på forhånd for det.

Underskriftskampanjen finner dere ved å trykke her.

De som signerer er med på å skrive under på følgende:

"Til Liverpools aksjeeiere, George Gillett og Tom Hicks,

Dette oppropet er på vegne av alle som føler at Rafael Benitez må fortsette som Liverpools manager med full støtte fra styret. Rafael Beniez er Liverpools beste manager siden Paisley, og uerstattelig uansett hvor mye penger dere er villige til å investere i en ny manns lønn.

I løpet av tre sesonger har Rafael Benitez brakt Liverpool til to Champions League-finaler, en ligacupfinale, en FA cupfinale, og nå er vi utfordrere til ligatittelen, noe Liverpool har lengtet etter lenge.

Å fjerne manageren vil være et enormt tilbakeslag for klubben. Vi må få tak i en ny manager, som vil trenge tid til å finne seg til rette. Han vil måtte hente inn nye spillere som passer hans stil, og det vil trolig ta flere år å gjøre dette. Og han vil uansett ikke være like dyktig som Benitez.

Det europeiske transfermarkedet er ulikt det amerikanske, og ting må planlegges flere måneder i forveien om man skal få kjøpt en spiller. Å gjøre dette et par uker i forveien er ikke godt nok, og kan føre til at man mister spillere som kan utgjøre forskjellen på førsteplass og andreplass.

Rafael Benitez er enormt verdifull for Liverpool. Mer verdifull enn noen spiller, og alle klubber i verden ville ha frydet seg over å ha ham på den kontrakten vi har. Dersom dere virkelig ønsker det beste for klubben, og vil gi oss det dere har lovet, vil dere forstå hvor viktig dette er."