Optimistisk Jewell

Wigan-manager Paul Jewell har tro at ”The Latics” kan overraske mot Liverpool. Wigan har tapt samtlige Premier League-kamper mot de ”fire store”.

Wigan-manager Paul Jewell har bedt spillerne sine om å ha tro på at de kan overraske mot Liverpool. ”The Latics” reiser til Anfield med en forferdelig statistikk mot de ”fire store”. Alle 15 Premier League-møtene hittil mot Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool har endt med tap. Mot Liverpool har de faktisk til gode å score, mens de har sluppet inn hele åtte. Ikke rart Jewell vil mene at noe annet enn tap vil være en ”bonus”.
- Vi drar ikke dit bare for turens skyld, sier Jewell.

- Vi vet at Liverpool er et bedre lag enn oss, men vi vet også at vi ikke kan ta noe for gitt i fotball. Ingen ga West Ham en sjanse mot Arsenal. De vant 1-0.

- Mens vi drar til Anfield og vet at vi vil støte på vanskeligheter, så har vi tro på at vi kan få noe ut av kampen, Hvis ikke, kan vi like gjerne være hjemme.

Søndagens 3-3-resultat på JJB Stadium mot Tottenham førte Wigan til en 15.plass på tabellen, tre poeng over nedrykksstreken.
- Måten vi spilte på og skapte sjanser på søndag, har gitt meg mot fordi det er første gang på få kamper at vi ser ut til å kunne score, forteller Jewell.

- Vi skapte like mange sjanser i den kampen som vi har gjort hele sesongen, men vi forsvarte oss forferdelig.
- Vi må sørge for å vise kvalitet når vi angriper, men at vi samtidig holder tett bakover.

Paul Jewell ble konfrontert med at Liverpool ikke har spilt bra i de tre, fire siste ligakampene.
- Ja, resultatene deres har vært søppel, så jeg ser virkelig frem til å reise til Anfield, ler Jewell ironisk.

- Selv når de ikke spiller bra, er de gode nok til å vinne kamper.

- De spilte ikke spesielt bra på onsdag, men de vant likevel 2-0. Det er et tegn på et stort lag.

- På denne tiden av sesongen handler det ikke om prestasjoner, men om resultater. De henter poeng uke etter uke.

Wigan ligger på 11.plass på bortetabellen med fire seirer (Fulham, Bolton, West Ham og Manchester City), fire uavgjorte (Everton, Middlesbrough, Watford og Aston Villa) og ni tap. De har scoret 17 mål og sluppet inn 26 på sine reiser.

På de siste seks kampene uansett bane har Wigan vunnet kun én (Manchester City borte), spilt uavgjort tre ganger (Fulham hjemme, Aston Villa borte, Tottenham hjemme) og tapt to (Charlton borte og Bolton hjemme). Målforskjell 6-8. Merk at Emile Heskey har kommet på scoringslista i hver av de tre siste kampene.



Ligamøter Liverpool-Wigan

På Anfield
05/06 3-0 Crouch 2, Garcia

På JJB Stadium
06/07 4-0 Bellamy 2, Kuyt, McCulloch (sm)
05/06 1-0 Hyypiä