Overtagelse først i februar

Det forventede klubbeierskiftet er fortsatt et par uker unna. Det kan først skje i slutten av måneden eller i begynnelsen av februar.

Dubai International Capital fortsetter med å gå gjennom klubbens regnskaper, men at Liverpool skulle avholde et styremøte i dag for å diskutere det seneste forslaget fra DIC, medfører ikke riktighet. Styret venter til DIC har fullført ”due diligence”. Overtagelsen kan trolig først skje i slutten av måneden, og Rafael Benítez vil dermed heller ikke tilføres nye midler til å bruke på overgangsmarkedet nå i januar.

- ”Due diligence” forstsetter og det går veldig bra, men et formelt bud kan ikke komme før den er ferdig, uttaler en kilde som står klubben nær.

- Alt er på rett spor og alle jobber med å få fullført prosessen innen slutten av måneden.

- Spekulasjoner om at et styremøte skulle avholdes i dag for å sluttføre saken er feilaktige.

Dubai International Capital, med daglig leder Sameer Al Ansari (bildet), jobber i retning av en overtagelse, men liten aktivitet over jul og nyttår, samt avtalens kompleksitet, betyr at det tar lengre tid sammenlignet med for eksempel Eggert Magnussons overtagelse av West Ham United. Så tidsperspektivet vi nevnte i begynnelsen av måneden ser ut til å holde stikk.