Owens retter fokuset mot ligaen

John Owens svært stolt etter avansementet mot Chelsea i FA Youth Cup. Ros til Martin Hansen og Ray Putterill. Nå vendes blikket mot ligaspillet.

Liverpool beseiret Chelsea 2-0 i lørdagens 4.rundekamp i FA Youth Cup. Trener John Owens var meget stolt over juniorenes innsats, men retter nå fokuset mot lørdagens kamp i FA Premier Academy League. Da venter West Bromwich Albion hjemme på The Academy i Kirkby.

- Jeg har sett Chelsea, og jeg følte at dersom vi startet bra, så kunne vi ta oss av dem. Og vi gjorde det. Ni av våre spillere har spilt sammen siden de var 10, så det er en hyllest til akademi-systemet at vi får gjennom våre egne spillere. De eneste andre var Martin Hansen i mål, en dansk spiller som fortsatt bare er 16 og som spilte sin første kamp, og Ryan Flynn, som har vært hos oss siden han var 16.

- Så de har vært sammen en stund, og det var det overtaket jeg følte vi hadde på dem. De har selvsagt, akkurat som førstelaget, hentet inn mange stjernespillere. Men vi følte at vi hadde nok gode spillere, men lagarbeidet var et pluss. Det var det som skjedde de første 20 minuttene, da vi scoret.

Det var flere som spilte godt, inkludert tidligere Brøndby-keeper Martin Hansen og målscorer Ray Putterill. Sistnevnte nettet sitt femte mål på de seneste seks kampene.
- To spillere mistet nesten hele forrige sesong – Lee Woodward og Ray Putterill. Ray var ute med en ryggskade, og var en som ikke tålte behandlingen, men måtte hvile mye. Det trengtes fysioterapi og han kom tilbake. Han brukte starten av sesongen til å finne formen. Nå begynner han å få hurtigheten tilbake. Han har det og er en slik trussel. Han spiller på kanten, men han scorer mål, og ser ut til å være tilbake på sitt beste.

- Martin Hansen kom inn og så ut til å tilpasse seg straks. Han har bare spilt på U16-laget tidligere, noen en førsteårsjuniorkeeper kan gjøre. Det var en tilfredstillende debut.

Foran lørdagens møte med West Bromwich vet Owens at det blir flere endringer på lagoppstillingen.
- Reservene spiller denne uken, så laget vil bli forskjellig fra lørdag, med kanskje fire eller fem endringer. Men vi håper likevel å gå ut og gjøre en god kamp.

- Selv om vi tapte mot Manchester City i første kamp etter jul, var vi inne i en god periode. Vi håper å være tilbake der.

Keeper David Roberts kan kanskje være tilbake mellom stengene etter å ha gått glipp av kampen mot Chelsea med en skade i håndleddet.

Liverpool og West Bromwich er tabellnaboer i avdeling C. West Bromwich ligger på 6.plass med 17 poeng, mens Liverpool ligger tre poeng bak, men med én kamp mindre spilt.