Pako forlater Liverpool

Assistentmanager Pako Ayestarán forlater Liverpool FC etter å ha røket uklar med manager Rafael Benitez. Det melder Liverpool Echo nå i ettermiddag.

Liverpools assistentmanager Pako Ayestarán forlater Anfield etter en rekke uoverensstemmelser med manager Rafael Benitez.

Liverpool Echo forstår det slik at Ayestarán forlater Liverpool FC med øyeblikkelig virkning, etter at uenigheten mellom assistentmanager og manager skal ha toppet seg i går ettermiddag. Duoen, som har vært nære kolleger i et tiår,  skal ha vært på kollisjonskurs i flere måneder, og uenigheten nådde altså sitt klimaks på treningsfeltet på Melwood i går, da Ayestarán skal ha indikert at han ikke lenger var interessert i å jobbe for Liverpool FC.

Echo skriver at Ayestarán offisielt vil forlate klubben om kort tid, så snart en del administrative spørsmål rundt hans kontrakt er løst.

Som sagt skal avgangen komme som følge av at toppduoen har vært uenige på en rekke punkter. Ayestarán har hatt full kontroll med treningene og troppens forberedelser til kamper, og det var uenighet om preseason-treningen som skal ha startet konflikten. Echo tror ikke at Ayestarán har fått noe tilbud fra en annen klubb, selv om han var linket til Athletic Bilbao i sommer. Det spekuleres nå allerede i om ikke Manchester United og Chelsea kommer til å være ute etter Rafas høyre hånd, når han forsvinner fra Anfield.

Rafael Benitez må nå starte prosessen med å erstatte mannen som har fått en stor del av æren for Liverpools fremganger under hans ledelse. Ayestarán har vært kjent for sin dyktighet på områder som teknikk og fysikk, og har hatt ansvaret for klubbens treningsprogram.

Ayestaráns avgang betyr at staben Benitez brakte med seg fra Valencia da han ankom Liverpool nå er en saga blott. Tidligere har både trener Paco Herrera og målvaktstrener Jose Ochotorena skilt lag med Liverpool og Benitez. Men disse oppsigelsene har vært helt udramatiske og har ikke kommet som følge av personkonflikter.