Pakos avgang ikke ødeleggende

Benítez avviser at avgangen får betydning for jakten på trofeer. Historisk kamp. Alonso henrykt over to mål. Torres trives i rødt. Benayoun møter England. Utlånsspillerne. Historisk dag.

Rafael Benítez har avvist påstander om at assistent-manager Pako Ayestaráns avgang vil ødelegge for Liverpools jakt på trofeer denne sesongen.
- Personlig har dette vært skuffende, men vi er bestemt på å holde det gående. Ingen er større enn klubben, uttaler Rafa.

- Det er synd at det skjedde. Klubben er nå i samtaler med Pako om betingelsene for hans avgang.

Historisk kamp
Gårsdagens 6-0-seier var Liverpools største ligaseier under Rafael Benítez. Den største seieren med spanjolen i sjefsstolen kom i FA-cupen da Birmingham ble beseiret 7-0 på St.Andrews i mars 2006. De rødes tidligere rekordseier i ligaen under Benítez var 5-0 mot West Bromwich i desember 2004 og 5-1 hjemme mot Fulham i mars 2006.
I går scoret Fernando Torres sine to første mål foran the Kop. Ryan Babel scoret sitt første mål for Liverpool i sin første start på Anfield. Det var første gang at Xabi Alonso scoret to mål i en ligakamp for Liverpool. Han har tidligere scoret to i FA-cupseieren (5-3) mot Luton i januar 2006. Andriy Voronin scoret i sin Anfield-debut. Ukraineren har nå scoret i tre kamper på rad, etter fulltreffere også borte mot Toulouse og Sunderland. Yossi Benayoun fikk sin Premier League-debut for Liverpool da han kom inn for Jermaine Pennant i 2. omgang

Xabi henrykt over to nettkjennigner
Xabi Alonso kunne ikke skjule sin glede over å ha scoret to mål i en ligakamp for første gang i sin Liverpool-karriere. Midtbanespilleren forteller også at frisparket han scoret på er noe laget har trent på.
- Jeg synes vi spilte veldig bra. Det er alltid hyggelig å score seks mål. Jeg er glad for å ha scoret to mål, sier Alonso.

- Det første er noe vi har trent på, så det er fint å se den gå inn. Jeg var ikke sikker på hvem som scoret, men da Dirk Kuyt pekte på meg, visste jeg at det var mitt mål.

- Vi er fornøyd med starten vi har hatt på sesongen, men det er en lang vei å gå.

Torres trives i Liverpool
Tomålsscorer Fernando Torres sier at han føler seg svært velkommen av alle på Anfield.
- Jeg lærer fort, og mine lagkamerater har spilt en viktig rolle, ved siden av alle andre i klubben som har stått på for å hjelpe meg, kommenter Torres.

- Jeg føler at jeg har vært i Liverpool i lang tid. Jeg har til hensikt å være her i mange år fremover. Jeg er virkelig fornøyd med alt - mine lagkamerater, supporterne, byen, stadion og selvsagt mitt første mål mot Chelsea.

- Opplevelsen er mer tilfredstillende når ting fungerer. Dersom vi kan holde formen ved like, er jeg sikker på at alt vil fortsette å gå fint.

Benayoun møter England
Yossi Benayoun er tatt ut i Israels tropp til EM-kvalifiseringskampen mot England på Wembley lørdag 8. september. England stiller derimot ikke med Peter Crouch fordi han er suspendert, mens Steven Gerrard er svært tvilsom grunnet brudd i ei stortå.

Utlånsspillerne
Danny Guthrie var ikke involvert for Bolton. Everton vant 2-1 på Reebok Stadium.
Besian Idrizaj debuterte for Crystal Palace i 0-1-tapet hjemme mot Charlton. Østerrikeren kom inn da 19 minutter gjensto og misbrukte en kjempesjanse til å utligne helt mot slutten.
Southampton vant 3-0 på Loftus Road, men Adam Hammill var verken på banen eller på benken.
Lee Peltier spilte hele kampen for Yeovil da Tranmere gjestet Huish Park. Oppgjøret endte 1-1 etter at bortelaget utlignet på overtid.
Godwin Antwi var på banen i samtlige 90 minutter for Hartlepool i 4-1-seieren hjemme mot Oldham.
Paul Anderson fikk spille de syv siste minuttene for Swansea. Doncaster scoret imidlertid vinnermålet (2-1) på Liberty Stadium ett minutt etter Liverpool-spillerens innhop. Da var "The Swans" allerede redusert til 10 mann.
James Smith var ikke aktuell for Stockport i 2-4-tapet borte mot Mansfield. Forsvareren sliter med et virus, men håper å være tilbake mot Shrewsbury neste helg.
Shrewsbury beseiret Grimsby 2-1 hjemme. Jimmy Ryan var ikke involvert, men spilte virkelig bra mot Fulham i ligacupen på tirsdag.
Twente spilte målløst hjemme mot PSV Eindhoven, men den bulgarske keeperen Nikolay Mihaylov var ikke på banen.
Scott Carsons Aston Villa og Miki Roques Xerez er først i akjon i dag, mot henholdsvis Chelsea og Albacete.

Historisk dag
2. september er en spesiell dato for Liverpool FC. Det er dagen da klubben spilte sin første ligakamp i The Football League noensinne. Det skjedde borte mot Middlesbrough Ironopolis 2.september 1893. Liverpool vant 2-0 etter scoringer av Malcolm McVean og Joe McQue.
Liverpools lag: William McOwen, Andrew Hannah, Duncan McLean, Hugh Henderson, Joe McQue, John McBride, Patrick Gordon, Malcolm McVean, Matthew McQueen, James Stott, Hugh McQueen.
Liverpool tok hjem Divisjon 2-tittelen den sesongen og rykket opp til Divisjon 1.