Parry forsvarer Asia-turen

Rafael Benitez synes ikke åtte dager i Hong Kong var den ideelle oppladning til sesongen, men daglig leder Rick Parry mener at turen var nødvendig for å holde på supporterne i Asia.

Det er ingen hemmelighet at Rafael Benitez ikke akkurat var overbegeistret over at hans lag måtte dra helt til Hong Kong for å spille i en sommerturnering bare drøye to uker før seriestarten, men daglig leder Rick Parry sier til Liverpool Daily Post i dag at turen var helt nødvendig for å opprettholde klubbens markedsandel i Asia. Det er helt tydelig viktig for klubben å være i stand til å konkurrere med Manchester United og Chelsea om supporternes gunst i denne delen av verden.

- Dette var vårt tredje besøk i Asia, som er ett av våre viktigste markeder. Vi har ti millioner fans her, og derfor er dette et marked som vi akter å følge opp. Vårt supportergrunnfjell her går et par generasjoner tilbake. Vi har to typer fans i denne delen av verden. De tradisjonelle som følger klubben, og så er det de som er opptatt av individuelle spillere. Disse er ikke så trofaste, sier Parry.

- Vi fikk en enorm økning i supportere i denne regionen etter at vi vant Champions League i 2005. Antallet har gått litt tilbake de to siste årene. Skal man opprettholde støtten fra supporterne i Asia må vi dra ut til dem. Man trenger også eksponering, og det er en av grunnene til at vi starter vår egen tv-kanal. Vi må holde kontakten med supporterne gjennom hele året. Våre fans i Asia er svært kunnskapsrike, men mye av støtten vi har skriver seg fra suksess på banen og at vi kjøper gode spillere og vinner ting, legger han til.

Selv om Manchester United var på turné i Asia samtidig, valgte Kinas største sportsmagasin å kjøre et bilde av Torres på fremsiden. Dermed var det ekstra frustrerende for de røde at rot med spissens internasjonale klarering førte til at han fikk minimalt med spilletid i Hong Kong.

Flere spillerkjøp?
Rick Parry uttaler ellers til liverpoolfc.tv i dag at man ikke nødvendigvis er ferdig med sommerhandelen på Anfield.

- Det er som vanlig store forventninger foran den nye sesongen. Vi er alle spente på hvordan våre nykommere vil gjøre det, og vi er meget godt fornøyd med hva vi har uttrettet på transfermarkedet i sommer. Det var viktig å få de nye spillerne inn så tidlig som mulig, slik at Rafa hadde mer tid til å jobbe sammen med dem. Det er aldri ideelt å hente spillere mot slutten av transfervinduet. Således var det flott at våre nye spillere var involvert i treningsleiren i Sveits og turen til Hong Kong.

- Dette er imidlertid ikke ensbetydende med at vi nå har tatt en pause på transfermarkedet. Flere andre klkubber har brukt store penger på spillerkjøp i sommer, som Manchester United, Tottenham og Chelsea. Atter andre klubber har nylig knyttet til seg nye investorer, som for eksempel Newcastle, så det vil nok bli mye transferaktivitet også i måneden som kommer. Dersom den rette spilleren blir tilgjengelig, vil også vår klubb være interessert.