Parry med tro på Hamberg

Piet Hamberg ble i går ansatt som ny mann på akademiet. Rick Parry tror nederlenderen vil bli en suksess. Kewell glad for skikkelig preseason. Datoer FA Youth Cup.

I går ble altså den tidligere Ajax-spilleren Piet Hamberg ansatt som mannen som skal utvikle neste generasjon unge Liverpool-spillere. Nederlenderen kommer fra en lignende stilling i sveitsisk Grasshoppers, og daglig leder Rick Parry har klokkertro på at han vil bli en suksess.

Steve Heighways gamle rolle på akademiet blir nå delt i to, der Hamberg vil konsentrere seg om trenergjerningen mens John Owens vil ta seg av kontorarbeidet. Begge disse to vil ha et tett samarbeid med Malcom Elias på rekrutteringssiden.

- Vi følte at rollen som akademisjef hadde blitt for stor for en person, så det virket fornuftig å dele opp de to sidene av stillingen i to. Vi ønsket å hente inn noen som kun skulle konsentrere seg om å være ute på banene og lede treningene, men vi ønsket også å ha noen til å ta seg av den administrative biten. Steve Heighways styrke var trenergjerningen, men likevel måtte han bruke mye tid på kontoret. Nå kan Piet få konsentrere seg om det han gjør best, nemlig å trene unge spillere, sier Parry til Liverpool Daily Post i dag.

- Piet er kanskje ikke noe velkjent navn blant supporterne, men han har en god cv og et godt rykte i fotballverden, legger han til.

Parry tror nederlenderens store erfaring og rutine vil bringe nye ideer til klubben.

- Selv om Piet spilte for Ajax, har han utviklet sine egne ideer og vil ikke bare bringe med seg Ajax-metodene til Liverpool. Dette er spennende tider. Vi har alltid ønsket å satse på akademiet, og suksessen i FA Youth Cup de to siste sesongene har gitt alle som har arbeidet med dette et løft. Men da Steve Heighway annonserte at han ville trekke seg markerte det slutten på en æra. Ansettelsen av Piet signaliserer hvor seriøst vi ønsker å satse på akademiet i fremtiden.

Parry insisterer også på at ansettelsen av en utenlandsk trener ikke er ensbetydende med at man ikke lenger vil satse på lokale spillere fremfor utlendinger.

- Vi kommer til å fokusere på de lokale spillerne, og Piet gjorde akkurat det samme i Zürich. Folk skal ikke trekke den konklusjonen at fordi vi har en utenlandsk trener, så vil vi nå få inn en rekke nederlandske og tyske spillere, for eksempel.

Hamberg skal ha møtt manager Rafael Benitez, og duoen skal ha utvekslet ideer omkring utviklingen av unge spillere.

- De to har veldig likt syn på dette, og de ser frem til å jobben sammen, avslutter Parry.

Kewell glad for skikkelig preseason
Harry Kewell trener i Singapore med Australia foran Asia Cup, og er glad for at han for første gang på et par år får gjennomført en skikkelig preseason-oppkjøring.
- Jeg føler meg i fin form, sier Kewell til Press Association før lørdagens treningskamp mot Singapore.

- Det er tøft å jobbe her ute, da det er veldig varmt og høy luftfuktighet, men alt går bra, legger han til.

- Forhåpentligvis får jeg spilt noen kamper for Australia i sommer, men vi må vente å se. Nå jobber vi bare hardt, og jeg føler meg i god form. Treningen gjør meg godt, og jeg blir stadig sterkere.

- Dette er min første skikkelige preseason på et par år, så jeg er litt stiv og støl, men det var noe jeg forventet. Jeg må ta tiden til hjelp for å komme inn i gamet igjen. Det blir morsomt. Jeg har vært ute lenge, og nå ser jeg bare frem til turneringen.

Datoer FA Youth Cup ("closing dates")
Det engelske fotballforbundet (FA) har offentliggjort datoene for FA Youth Cup. Liverpool er regjerende mester og kommer inni 3. runde sammen med resten av klubbene som har seniorlag i Premier League og The Championship. Kampene i den aktuelle runden må være spilt innen oppgitte dato for runden.
1. runde - 10. november
2. runde - 24. november
3. runde - 15. desember
4. runde - 19. januar
5. runde - 2. februar
6. runde - 16. februar
Semifinaler, 1. kamp - 8. mars
Semifinaler, 2. kamp - 22. mars
Finale, 1. kamp - ikke fastsatt
Finale, 2. kamp - ikke fastsatt