Pasningseksperten Pepe

Pepe Reina kom med i statistikken for målgivende på lørdag, da hans lange pasning banet vei for 1-0. Både manager og kaptein roser en ”spillende” keeper. Forsvaret og Torres blir hjemme.

Målgivende for kvalitetskeeper Reina
- Han kan lese spillet og han kan slå baller slik han gjorde mot Torres, bekrefter Rafael Benitez. - Han kan sende slike oppspill hvis spissen starter på topp.

- Det er nødvendig for en moderne keeper å lese spillet slik. Det er forskjellen. Du kan gjøre 100 redninger, men hvis du ikke gjør noe mer vil du være en god keeper, men ikke en stor keeper.

- Pepe slår ikke bare ballen langt og gir oss en 50-50 sjanse, fortsetter Steven Gerrard til Liverpool Echo. - Han sender pasninger. Han er en kvalitetskeeper, og har kapasitet til å sende fremspill som det mot Torres.


Defensiv kvartett blir på Melwood
En stor del av Liverpools førstelagstropp har nå reist på landslagsoppdrag, i det EM-kamper og privatlandskamper vil prege den neste drøye uka.

Kanskje kan likevel Rafael Benitez og hans stab få muligheten til å jobbe litt mer med sitt lag under en slik periode enn det han har vært vant med tidligere. Tre av de fire som har startet i Liverpools forsvarskvartett de siste par kampene blir nemlig hjemme på Merseyside, mens Daniel Agger er uaktuell for Danmark etter snart å være kampklar etter et brudd i foten.

Alvaro Arbeloa, Jamie Carragher og Fabio Aurelio vil dermed melde seg til Melwood for trening, mens man håper at Agger også kan melde seg kampklar om kort tid. Benitez sier at man håper at Agger kan forsere treningen denne uka, og kanskje er det denne kvartetten som velges og kan drilles foran neste kamp mot Newcastle 24.november.

En annen som blir på Merseyside er Fernando Torres, ettersom 23-åringen ikke er tatt ut for Spania. Noe som naturlig nok er en god nyhet for Liverpools manager.

- Jeg er ikke overrasket over at han ikke er med i troppen, kommenterer Benitez.

- Jeg er fornøyd over avgjørelsen siden det betyr at han kan være hos oss og trene skikkelig før neste kamp. Etter en måned uten å spille er det viktig at han kan jobbe her.