Pennant blir på Anfield

Pennant er fornøyd med debutsesongen, og blir på Anfield. Søndagsrykter. Crouch starter? Cissé-samtaler neste uke. UEFA nekter ta selvkritikk for dårlig organisering i Aten.

Jermaine Pennant brukte tid før han kom i gang i den røde trøya, men mot slutten av sesongen var høyrevingen en av de rødes aller friskeste spillere. Selv er den gamle Arsenal og Birmingham-spilleren fornøyd med sin første sesong i rødt.

- Jeg er fornøyd med min sesong. Å gå fra nedrykkskamp, til å spille Champions League og ta bronse i Premier League - hadde noen tilbudt meg det for to år siden hadde jeg tatt det enkelt. Men for et lag som Liverpool er det selvsagt en skuffende sesong når man ender opp uten sølvtøy.

Jermaine blir gjerne så lenge som mulig, og tror heller ikke på de store forandringene i troppen som britisk presse har spådd.

- Jeg tror ikke det blir en voldsom utskiftning i troppen. Det vil være spillere som kommer og går, men det skjer i alle klubber. Ingen har sagt noe til meg om at jeg skal forlate, og jeg er sikker på at jeg får bli. Jeg har to år igjen av min kontrakt, og håper jeg får bli så lenge som mulig, avslutter Pennant til Liverpoolfc.tv.

Spillere linkes bort
Som alltid på søndager, er britisk presse full av spekulasjoner rundt spilleroverganger.

Bolton-manager Sammy Lee skal ønske seg Scott Carson som erstatter for Jussi Jaaskelainen, som skal være på vei til Sunderland. Rafa ønsker ikke selge Carson, men skal være villig til å låne bort sin talentfulle keeper.

West Ham melder seg på i kampen om Craig Bellamy. Fra før er Aston Villa, Tottenham og Blackburn sterkt linket til den walisiske kapteinen, men ingen er forbredt til å betale prislappen på £12 millioner, som Rafa skal ha satt på sin angriper.

Spansk presse fortsetter å linke Xabi Alonso til en retur i La Liga, og DiarioSport hevder i dag at man har komt langt i forhandlingene mellom Barcelona og Liverpool for spilleren.

Den spanske storavisen Marca, hevder at Real Betis blir neste stoppested for frigitte Jerzy Dudek.

En annen som blir linket bort er Rafa Benítez, og ikke overraskende er det nok en gang Real Madrid han blir linket til. Pressen mener han vil erstatte Fabio Capello, som det spekuleres i skal forlate den spanske hovedstadsklubben til fordel for Juventus når sesongen er omme.

Crouch starter?
Det er forventet at Peter Crouch starter mot Estland på onsdag. Alan Smith ble foretrukket foran Crouchy til treningskampen mot Brasil på Wembley fredag kveld, men klarte ikke imponere, og man forventer Crouch tar tilbake plassen sin ved Michael Owens side, ettersom Wayne Rooney er suspendert.

Cissé-samtaler neste uke
Marseille har bekreftet at de setter seg ned med Liverpool i neste uke, for å snakke om Djibril Cissés fremtid. Cissé har det siste året vært på utlån i den franske klubben, som til slutt endte på andreplass. Utlånet har vært med blandet suksess, og det har ryktes at Marseille vil prøve å forlenge utlånet. Dette skal Liverpool være lite interessert i, og man ønsker en permanent overgang.

- Møtet med Liverpool bør være senere i neste uke. Jeg har god tro på dette, for Djibril har vist at han ønsker å bli hos oss. Så det er to villige parter: oss og Djibril. Da får vi konsentrere oss om å overbevise Liverpool. Vi vil strekke oss langt for å få en løsning, sier styreformann Pape Diouf til klubbens offisielle hjemmesider.

UEFA og Liverpool enda på kollisjonskurs
Britisk presse hevder i dag at UEFA i en rapport omtaler Liverpools fans som "den verste i verden". Rapporten skal Michel Platini overlevere til den britiske sportsministeren Richard Caborn på tirsdag.

Pressetalsmann William Gaillard har den siste måneden uttalt mye rart, og nå er han i gang igjen. I steden for å svare på kritiske spørsmål, trekker han heller fram eldre hendelser.

- Vi har en uavhengig politirapport, som inneholder 25 hendelser siden 2003, forårsaket av Liverpool-supportere på bortekamp i Europa.

Rapporten kommer i kjølevannet av skandalen i Aten, der mange supportere ble nektet adgang til stadion selv med geniuine billetter.

- Vi hadde 102 flagg på stadion, men da kampen startet var det bare to igjen. Folk klatret opp og utsatte seg selv for stor fare for å stjele dem, og vi vet at mesteparten var Liverpool-supportere, la Gaillard til.

- Dette er en god anledning for Liverpools supportere å ta selvkritikk. De må forstå at det ikke er uendelig med seter. Vi må sammenligne oppførselen mellom de to lags supportere. Milanfansen oppførte seg eksemplarisk, disiplinert og må få skryt for det.

UEFA tar ingen selvkritikk for hvordan de håndterte situasjonen med falske billetter.

- For å unngå stygge scener, tok gresk politi den korrekte avgjørelsen om å slippe noen inn. De som kom seg inn i liverpoolseksjonen på falske billetter forhindret at fans med geniuine billetter slapp inn.

Liverpool og UEFA er enda på kollisjonkurs, og UEFA prøver, om dette stemmer, å kontre alle de negative oppslagene fra Liverpool-supporterne etter den greske skandalen, med å omtale liverpoolsupporterne som de verste i verden.