Pennant ønsker en vinnermedalje

Jermaine Pennant har bevist at mange av hans største kritikere tok feil denne sesongen. Nå håper han å avslutte sin første sesong som i rødt med en vinnermedalje rundt halsen.

Jermaine Pennant sier til LFC Magazine at han er fornøyd med sin første sesong som Liverpool-spiller. Nå håper sommerkjøpet fra Birmingham å få spilletid også mot AC Milan i Aten.

Høyrevingen har faktisk spilt i 13 av Liverpools 14 kamper i årets Champions League. Han må også regnes som en av Benitez sine faste menn, da han har vært involvert i 51 av Liverpools 57 kamper totalt sett denne sesongen. Han har dog kommet inn som innbytter i hele 19 av disse 51 kampene.

Nå fokuserer imidlertid Pennant og hans lagkamerater helt og holdent på den 58.kampen, selveste Champions League-finalen. For 24-åringen er det en mulighet til å bevise at mange kritikere har tatt feil av ham.

- Det har vært et stort år for meg. Mange hadde sine tvil om jeg var riktig spiller for denne klubben, og jeg hadde et rykte som trøbbelmaker. Men jeg har oppført meg som en engel, sier Pennant til Liverpools offisielle magasin.

- Jeg har ikke vært i trøbbel i det hele tatt i min Liverpool-karriere, og det er jeg stolt over. Jeg måtte bevise overfor mange folk at de tok feil av meg, og jeg tror jeg har klart det. Jeg har fått bedre kritiker i andre halvdel av sesongen, og jeg mener at jeg har besvart mye av kritikken som har vært rettet mot meg.

Pennant innrømmer imidlertid at han ikke kan hvile på sine laurbær.

- Selv innad i klubben føler jeg at jeg har vært testet. Manageren liker å holde deg på tå hev, og sørge for at folk ikke får det for komfortabelt og blir høye på pæra. Det var kamper i løpet av sesongen der jeg følte jeg hadde spilt bra, men likevel ble jeg satt på benken i neste kamp. Jeg vet manageren liker å rotere på laget, men jeg tror også det var en test for å se hva jeg var laget av.

- Jeg er sikker på at manageren ble advart om hvilken type person jeg var, og han ville se hvordan jeg reagerte når jeg møtte motgang. Jeg tok det på beste måte, beholdt roen og klagde aldri. Jeg jobbet hardt på trening og i kamp for å bevise at jeg setter laget høyest. Kanskje er det derfor at formen har vært så bra nå. Manageren vet at han kan stole på meg på og utenfor banen, og det gir meg selvtillit å vite det. Jeg tror alle kampene jeg har spilt siden januar understreker det.

Nå håper Pennant å avslutte sesongen med å håve inn klubbens sjette Europacuptrofé.

- Jeg tror ikke AC Milan vil få en slik kanonåpning på kampen som de fikk i 2005, og jeg tror dette blir en mye tettere kamp. Jeg ser virkelig frem til det hele. Jeg har aldri nådd så langt i en turnering som dette før. Jeg ønsker en vinnermedalje, slik som en del av de andre på laget allerede har.

- Jeg har hatt en følelse av at dette er vårt år helt siden vi slo Barcelona på Nou Camp, og ingenting av det som har skjedd siden da som har fått meg til å forandre mening. Vi har fortjent å gå videre fra alle rundene vi har spilt, og vi frykter ingen. AC Milan er et stort lag, som de beviste mot Manchester United, og de kan spille fantastisk fotball om de får ting til å fungere. Men det vil kreve noe spesielt for å slå oss. Vi har forberedt oss på finalen i flere uker nå, og når kampen blåses i gang vil vi være klare.