Perfekt start på 2007

Rafa Benitez ikke fornøyd med poengene fra jule og nyttårsprogrammet, men beskriver dagens kamp som en perfekt start på 2007. De røde med beste hjemmeform i ligaen siden 1981.

En meget god andreomgang sendte Liverpool opp på tredjeplass i Premier League. Peter Crouch er fortsatt toppscorer totalt sett hittil i sesongen, og scoret vårt første i ettermiddag. Toppscorer i ligaen, Dirk Kuyt avgjorde kampen med en god enkeltmannsprestasjon syv minutter før fulltid. Med vår beste angriper de siste ukene, Craig Bellamy, på tribunen var det med andre ord en perfekt start på 2007.

Rafa uttalte etter kampen at laget virket sultne på seier og applauderte også laginnsatsen mot høyt plasserte Bolton.
- Laget mitt var fantastiske og scoret tre utrolige mål. Det var en perfekt start på året. I første omgang virket vi litt tilbakeholdne. I pausen ba jeg dem fortsette å spille ballen og holde tempoet og bevegelsene oppe. Da måtte vi også få sjansene.

Crouch var tilbake i startoppstillingen og scoret en med et nytt brassespark – a la Galatasaray tidligere i sesongen. Igjen scoret han foran The Kop fra omtrent i samme posisjon. Utførelsen var enda bedre første gang, men det var et viktig mål for oss i dag. Det løsnet opp spillet og tvang Bolton fremover på banen. 83 sekunder etter 1-0 la Steven Gerrard på til 2-0.

- Crouch scoret et utrolig mål og kunne ha scoret flere. Det var også hyggelig å se Gerrard score etter å ha mottatt MBE-ordenen sin. Kuyt fikk også et fortjent mål. Han jobbet virkelig hardt over hele banen. Jeg trodde han skulle være trøtt mot slutten, men han holdt turboen oppe og tok godt var på sjansen han fikk.

- Totalt sett er jeg virkelig fornøyd med innsatsen. Pennant var også viktig for oss ved å holde god bredde på høyrekanten. Likevel er jeg ikke helt fornøyd med poengene fra jula. Vi skulle og burde ha slått Blackburn. Vi skapte sjansene, men vi er nødt til å ta bedre vare på sjansene foran mål. Slik som i dag.

Dagens seier betyr at Liverpool har gått 27 kamper i ligaen på Anfield uten nederlag. Det er den beste statistikken siden 1981.



Så fornøyd var Kuyt da han la på til 3-0.

Gerrard: - Pennant fortjener ros
Steven Gerrard scoret et nytt mål i dag og ble byttet ut mot slutten. To hjemmekamper mot Arsenal står nå på programmet – og vi trenger alle våre beste spillere mest mulig restituert. Han avsluttet dermed noen gode dager for ham rent personlig etter at han på nyttårsaftenen ble tildelt MBE. Kapteinen var fornøyd med målet sitt, men ikke med innsatsen i andre omgang. Han mente Jermaine Pennant fortjente spesiell ros fra kampen.

- Jermaine har blitt kritisert gjennom hele sesongen, men i dag var han fantastisk. Innleggene var av beste merke og han var en viktig spiller for oss.

Dirk Kuyt gjorde også en god kamp – spesielt i andre omgang. Nederlenderen var heller ikke misfornøyd med tre poeng på årets første dag.

- Dette var en god start på året. Vi er nå på tredjeplass og det var viktig for oss å fortsette å vinne. Det er spesielt viktig å gjøre det bra på hjemmebane. Dette er en vanskelig liga med mange kamper. Vi får bare avvente og se hvor langt det bærer for oss.