Platini og Gaillard går igjen løs på LFC

Michel Platini og William Gaillard i UEFA gir nå Liverpool og Man Utd hovedskylda for at G14 ikke støtter Platinis forslag til endringer i Champions League. Kacaniklic slapp ikke til i landskamp.

UEFA-president Michel Platini mener at utenlandske eiere, slik blant annet Liverpool og Manchester United har, er en "alvorlig trussel" for europeisk fotball. Franskmannen legger skylden på disse for at han møter sterk motstand i sitt forsøk på å reformere Champions League.

I et brev som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i en kopi av, ber Platini statsministrene i samtlige 27 EU-land om hjelp til å beskytte sporten mot slik innblanding fra utenlandske investorer.

- En seriøs trussel henger over utviklingen av europeisk fotball, nemlig at det er pengene som rår, skriver Platini i brevet.

UEFAs pressetalsmann William Gaillard (ja, han igjen!) sier til Reuters at Platini tror milliardærene som eier Manchester United og Liverpool står bak den sterke motstanden mot å gi en plass i Champions League til fire nasjonale cupvinnere.

I forrige uke gjorde G14, som representerer 18 av Europas mektigste fotballklubber, det helt klart at de var motstandere av det nye forslaget til Platini.

- Jeg vet at G14 har sagt dette, men etter våre diskusjoner med klubbene å dømme kommer mesteparten av opposisjonen fra Liverpool og Manchester United, som har investorer som er ute etter lettjente penger, og som kun ser de finansielle risikoene ved planene og ikke vurderer de sportslige aspektene. Ved å gi bort en plass til cupvinnerne blir deres sjanser til å nå det lukrative gruppespillet redusert, uttaler Gaillard til Reuters.

Gaillard presterer også å hylle Chelsea-eier Roman Abramovich og Milan-eier Silvio Berlusconi, som Platini mener "elsker spillet, og ikke er involvert for pengenes skyld"!

- Det har alltid vært penger involvert i denne sporten, men penger har aldri vært det ulitimate målet. Hovedhensikten har vært å vinne trofeer. Nå går vi kanskje inn i en æra der suksess vil bli målt i forhold til finansiell profitt alene og ikke sportslig suksess, skriver Platini i sitt brev.

Liverpools daglige leder Rick Parry omtaler nå dette brevet og kommentarene fra Gaillard som absurde.

- Jeg gjorde det klinkende klart for Platini i forrige uke at jeg representerte synet til majoriteten av de engelske Premier League-klubbene, når vi gjorde det klart at vi ikke støttet denne reformplanen, uttaler han til Reuters.

- Jeg har ikke engang diskutert saken med våre eiere. Saken er den at dersom man lar cupvinnerne få plass i Champions League så vil det devaluere Premier League.

Kacaniklic på benken
Liverpools Alexander Kacaniklic ble sittende på innbytterbenken hele kampen da Sverige U17 i går vant 1-0 over Nord-Irland i den første av to privatlandskamper på nord-irsk jord.