Pondus tar bølgen

Mannen bak tegneseriesuksessen Pondus,Frode Øverli, har tegnet en ny klassisk stripe, denne gang med Champions League-finalen som tema. Lang TV3-sending. De fleste tror på Milan. Italienere rammet av streik.

Pondus høyt oppe
Etter seieren mot AC Milan i 2005 laget Øverli en stripe der Jesus tittet ned på Atatürk Stadion ved halvspilt kamp der Guds sønn anså kampen som avgjort. Faderen selv ikledt Liverpool-trøye, utbrøt så; "Vi får vente og se". Alle husker hvordan det gikk. For to år siden så Øverli kampen hjemme i Bergen. Denne gang er han i Aten for med egne øyne se det som forhåpentligvis blir en ny klassiker.

Nå kommer Øverli med oppfølgerstripen fra far og sønn i det aller helligste;

TV3 begynner sendingen tidlig
Allerede klokken 18 begynner Champions League-kanalen TV3 sin finalesending. I de 165 minuttene vil det bli muligheter til å se og høre fra klassiske oppgjør som finalen for to år siden og Liverpools semifinale mot Chelsea og Milans semifinale mot Manchester United. Det vil også bli bilder fra spillernes og supporternes forberedelser til den store kampen og selvfølgelig en prat med ekspertene Erik Soler, Knut Torbjørn Eggen og Egil Drillo Olsen. Kommentator er som vanlig Roar Stokke og programleder i studio er Jan Åge Fjørtoft. For de som gjerne ønsker å se kampen om igjen senere i kveld/natt, så sender SportN et opptak fra kampen i Aten. Den sendingen starter en halvtime før midnatt.

De fleste tror på Milan
Oddsspillerne er sikre på at Milan kan smykke seg med tittelen Europas beste fotballag i kveld.

- Vi taper et sekssifret beløp hvis AC Milan vinner Champions League-finalen. Det er en klar trend blant odsspillerne at Milan revansjerer finaletapet fra 2005. Det virker som det bare er de mest hardbarkede Liverpool-supporterne som tror på John Arne Riise & Co., sier mediamanager Mikal Mellqvist i spilleselskapet Betsafe.com.

Blant alle spesialoddds finnes et tilb ud om å spille på en reprise fra 2005; det at Milan leder med tre mål, men at Liverpool kommer tilbake og vinner tittelen. Nevnte scenario gir hele 300 kroner innsatsen igjen hos Betsafe.com.

- Vi har mottatt spill på dette. Det ville jo vært helt utrolig om det kunne skje to ganger, sier Mellqvist. Det mest spilte resultatet er 3-1 til Milan og favoritt til å åpne ballet som første målscorer er Kaka.

Milan-supportere streikerammet
7000 Milan-supportere sitter igjen i Italia med kampbilletter, men uten mulighet til å komme seg til Aten i løpet av dagen. Det er streik på italienske flyplasser, og disse 7000 sitter nå i Roma. Så alvorlig ser italienske luftfartsmyndigheter på denne saken at dette anses for å kunne bli en sikkerhetsrisiko jo nærmere kampstart kommer.