Porto vil ha første seier

Treneren til gjestene fra Portugal hevder at man vil gå for tre poeng i kveld, selv om to uavgjorte kamper holder til avansement. Stevie G ikke bekymret for hardt kampprogram.

- Bedre enn forventet
Trener Jesualdo Ferreira er optimistisk foran møtet med Liverpool på Anfield i kveld. Og hvorfor ikke, gjestene har nemlig et fast grep om situasjonen i gruppe A i Champions League. Hvis Porto spiller uavgjort i kveld, vil et poeng i siste kamp hjemme mot Besiktas garantere avansement til cupkampene. Han ønsker også at man skal slette en statistikk som sier at man aldri har vunnet på engelsk jord.

- Jeg hører at Liverpool og deres manager har vanskeligheter, men det kjenner ikke jeg noe til. Hva jeg vet er at han er profesjonell og jeg har ingen tro på at det vil hindre Liverpool å spille opp mot deres beste, sier Ferreira.

- Hvis vi fortsetter å spille så bra som vi har gjort, vi er ubeseiret både i Europa og i hjemlig liga denne sesongen, da vet vi imidlertid at vi er i stand til å slå hvem det skal være.

- Jeg vet at Porto aldri har vunnet en kamp i England, men vi ønsker å få en stopp på det. Vi vet at vi er i stand til det.

- Da trekningen ble foretatt så jeg hvor vanskelig denne uken kunne bli med et møte mot Benfica helgen etter vi skulle spille i Liverpool. Vi fryktet at det ville bli tøft for oss, men det var tre måneder siden og vi er blitt mye sterkere enn jeg forventet.

Målscoreren fra 1-1 kampen i september, Lucho Gonzalez, mener at Liverpool også er det laget som har størst press på seg foran oppgjøret på Merseyside.

- Dette er en nøkkelkamp for dem, dette kan være et være eller ikke være for dem, mener Gonzalez.

- Det at de har presset på seg kan vise seg å være til vår fordel. Vi kommer til England med et mål for øye, å sikre oss avansement.

- Vi frykter ikke atmosfæren på Anfield. Jeg tror at spillere i slike situasjoner heller vil løfte seg.

Gerrard nok en gang
Steven Gerrard er i kveld forventet å spille sin kamp nr.16 på rad for klubb og fedreland, i løpet av to måneder. Selv om han merker kjøret, har kapteinen ingen planer om å sette fram noen klager for det.

- Hvis jeg skal være ærlig følte jeg meg ikke hundre prosent i beina før kampen mot Newcastle, men i ettertid vil jeg trolig si at det var en av mine beste kamper denne sesongen, sier Steven til Daily Post.

- I det hele tatt var jeg fornøyd etter hva vi gjorde i Newcastle, hvor vi kontrollerte fra start til mål. Etterpå hadde du en litt merkelig følelse av å være skuffet, siden vi burde ha vunnet ennå mer overbevisende.

- Jeg klager ikke over at jeg har startet alle disse kampene, det er hva jeg ønsker å gjøre. Jeg vil starte med klagingen dersom jeg må stå over to eller tre kamper.