Positivt møte mellom Rafa og eierne

LFC melder at Benitez og klubbens eiere har hatt et positivt møte i kveld. Liverpool.no var etterpå tilstede på samme julebord som George Gillett, der han utdypet eiernes holdning.

Liverpool FC har i kveld kommet med følgende korte pressemelding:

"Et møte som involverte Tom Hicks, George Gillett, Foster Gillett, Rick Parry og Rafa Benitez ble holdt i kveld. Dette møtet tok for seg en rekke tema og var positivt. Diskusjonene var vennlige og konstruktive. Alle som var tilstede står samlet om å bringe mer suksess til klubben."

Dette er en meget knapp pressemelding, som på mange måter åpner for flere spørsmål enn svar. Blant annet sies det ikke noe om Rafael Benitez fortsatt har eiernes tillit, eller om eierne stiller midler til rådighet for spillerkjøp. To viktige punkter som nok både Rafa, spillerne og supporterne hadde håpet å få svar på i kveld.

Liverpool.no og supporterklubbens Tore Hansen var imidlertid i kveld tilstede på julebordet til "Former Liverpool players", som fant sted like etter kveldens møte mellom eierne og Rafa. Dit var også George Gillett invitert. Vår mann kan berette at Gillett der reiste seg og tok ordet, og sa litt rundt situasjonen som har oppstått i klubben.

Gillett innledet med å si at britisk presse hadde hatt mye stoff om konflikten mellom eierne og manageren, og han beklaget at dette hadde skjedd.

- Dette skulle ikke ha skjedd, men det har skjedd, og nå handler det om å finne en felles plattform for å samarbeide videre, sa Gillett.

Videre la han vekt på at alle nå jobbet med å finne konstruktive løsninger for veien videre.

- Rafa er mannen vi ønsker å ha som manager, og han har vi tillit til, slo Gillett fast.

- Jeg har vært gift i over 40 år og har førstehåndskunnskap om hvordan man løser en krangel. Vi konsentrerte oss om å få oversikt over situasjonen, og følte vi kom godt i havn, la han spøkefullt til.

Videre sa Gillett at han var veldig skuffet over dagens resultat, som han følte var urettferdig.

- Vi har en stall som er bedre nå enn for ett år siden, og vi ønsker å bygge videre på den. Det er en stor jobb som vi har begynt på i Liverpool FC, og vi har så vidt kommet i gang med det arbeidet. Vi håper snart å oppnå toppresultater på alle områder. Det er hva vi ønsker, la han til, og siktet med det helt klart til ligatittelen.

Når det gjelder transfervinduet som åpner om et par uker, så holdt Gillett kortene tett inntil brystet angående hva man foretar seg i så henseende.

- Transfervinduet åpner snart. Vi kan både komme til, og ikke komme til, å benytte oss av den muligheten, sa han kort, før han avsluttet med følgende replikk som falt i svært god jord hos gjestene på julebordet:

- Liverpool er en stor klubb. Vi er klar over at vi har fått noe svært verdifullt i hendene. Liverpool er ikke vår klubb, det er deres klubb. Supporternes klubb. Det har det alltid vært, og slik vil det alltid være.

Når det gjelder stadionsaken, så ble ikke den nevnt med et eneste ord av Gillett under talen.

Tom Hicks var for øvrig ikke tilstede under julebordet til Liverpool-legendene.