Premier League skuffet over Benitez

En talsmann for Premier League sier i dag at man er skuffet over at Rafael Benitez valgte å kritisere organisasjonen offentlig. Utbruddet til Liverpool-manageren får trolig ikke noe ytterligere etterspill.

Premier League svarer i dag på den bitende kritikken fra Rafael Benitez, etter at Liverpool-manageren i går antydet at organisasjonen gir Manchester United fordeler i mange henseende. Kritikken kom som utslag av at Premier League nektet Gabriel Heinze å gå fra Manchester United til Liverpool.

Nå er som kjent Heinze-sagaen over en gang for alle. Argentineren ble i går kveld enig med Real Madrid om en fireårskontrakt, og Manchester United mottar noe i overkant av £5M i kompensasjon fra Madrid-klubben.

Heinze-saken var imidlertid ikke Benitez' eneste ankepunkt i forhold til Premier League. Nå til helgen har Liverpool tidlig avspark (13.45) mot Sunderland på lørdag etter at mesteparten av troppen har vært ute på lange reiser i forbindelse med landskamper. Manchester United, som er to poeng bak Liverpool og har spilt en kamp mer, spiller over ett døgn senere mot Tottenham. Benitez mener at Liverpool blir tildelt flere av disse ufordelaktige avsparktidspunktene enn sine argeste rivaler, noe som fører til at hans menn får mindre tid til å komme til hektene igjen etter landskamper. Også ved de to neste landskampukene har Liverpool lite gunstige kamptidspunkter på bortebane i etterkant.

Benitez er også lite fornøyd med at Premier League klarerte Carlos Tevez for spill for Manchester United mye kjappere enn man klarerte Javier Mascherano for Liverpool.

Premier League hevder på sin side at årsaken til dette var at Mascherano-overgangen klargjorde mange av punktene foran Tevez-avtalen, og når Liverpool dermed hadde gjort "grovarbeidet", gikk det raskere å få Tevez klarert for United.

En talsmann for Premier League uttaler til The Times i dag at man der i gården er skuffet over utbruddet til Benitez.

- I Premier League prøver vi å sørge for at vi handler i beste interesse for alle våre medlemsklubber, og det inkluderer å fordele avsparktider så rettferdig som mulig. Vi blir skuffet når vi leser Rafael Benitez sine kommentarer i pressen, ikke minst fordi det finnes kanaler hvor medlemsklubbene kan ta opp slike ting direkte med oss i ligaen.