Putterill mister den første semifinalen

Ray Putterill må stå over den første semifinalen i FA Youth Cup grunnet suspensjon. Trener Owens meget godt fornøyd med avansement.

I Liverpool begynner man nå å få troen på at juniorlaget igjen kan gå til topps i FA Youth Cup, etter 3-1 seieren over Sheffield United i kvartfinalen i går kveld. Klarer de den bragden, vil de bli den femte klubben i historien til å vinne turneringen to år på rad. Dersom de regjerende mestrene igjen går til topps, blir det faktisk bare Liverpools tredje triumf i juniorcupen.

Trener John Owens karakteriserer gårsdagens comeback på Bramall Lane som fantastisk. Selv om hjemmelaget tok ledelsen, sørget scoringer av Ryan Flynn, Ray Putterill og Stephen Darby for at det nå blir semifinaler mot Newcastle. Liverpool vil her ha fordelen av hjemmebane i siste kamp, ettersom den første semifinalen skal spilles på St James Park tidlig i mars.

- Vi startet kampen litt tregt, og de tok ledelsen. Men kampen sett under ett spilte vi mye god fotball og fortjente seieren. Guttene var fantastiske, og nå ser vi frem til kampene mot Newcastle, sier Owens til Liverpool Daily Post.

- Vi vet at alle kamper i FA Youth Cup er tøffe, og den i går kveld var intet unntak. Men vi var det beste laget, og fortjente å avansere.

Owens trekker frem venstreving Ray Putterill som Liverpools beste spiller. Putterill spilte en utmerket kamp, og gjorde et fantastisk mål da han førte Liverpool opp i 2-1 i andre omgang.

- Ray Putterill var den av våre spillere som satte mest preg på kampen. Spesielt i første omgang var han mye bedre enn sine lagkamerater. Han var også vår beste angrepsspiller. Han utfordret hjemmelagets forsvar på begge sider, og hadde en virkelig god kamp. Han gjorde et flott mål, og så snart Stephen Darby gjorde vårt tredje, holdt vi lett unna trass i litt press mot oss helt mot slutten.

Dessverre må Putterill stå over den første semifinalen mot Newcastle, ettersom den blir inkludert i suspensjonen han må sone for å ha blitt utvist mot Blackburn i en seriekamp i begynnelsen av måneden. 17-åringen må stå over tre kamper etter å ha tråkket på/stemplet enn motspiller. Ettersom suspensjonen er basert på førstelagskamper, altså inntil førstelaget har spilt tre kamper, vil det faktisk gå en hel måned før Putterill er tilbake i spill igjen. Det betyr nemlig at Putterill ikke får spille offisiell kamp igjen før førstelaget har gjort unna bortekampen mot Aston Villa 18.mars. Den første semifinalen mot Newcastle må være spilt innen 10.mars, mens den andre må være unnagjort innen 24.mars.