Rafa advarer ledelsen

Liverpools manager krever handling, og sier at han foreløpig har to store kjøp i kikkerten. Dirk Kuyt ser fram til å møte gamle venner i Feyenoord under pre-season.

Rafa Benitez har denne uka gjort det klart at han nå ønsker å komme hurtig i gang med forberedelsene til neste sesong, eller rettere sagt han ønsker å sikre seg spillerforsterkninger hurtigst mulig.  I en pressekonferanse med de største engelske avisene er spanjolen uvanlig krass i hva som må tolkes som dårlig skjult kritikk av den handlekraften som har hersket tidligere i Liverpool FC.  Vi snakker da om manglende handlekraft, bokstavelig talt.  Rafa legger ikke skjul på at ting ikke har blitt gjort effektivt nok tidligere.  I tillegg sier Benitez at man for øyeblikket jobber med å hente inn to spillere, begge med en prislapp på minimum £10M.

- Jeg prøver å sende ut et varselskudd, sier Rafa Benitez.  – Alle vet at vi må bli bedre, og vi må bli bedre nå.  Årsaken til at jeg sier dette er fordi vi ikke gått fort nok framover de siste tre årene, til tross for at vi har arbeidet hardt.  Jeg stoler på amerikanerne, fordi at de har sagt at de vil støtte meg.  Men det må skje umiddelbart. 

- Jeg er trett av å snakke.  Vi snakker og snakker og blir aldri ferdige.  Det bekymrer meg at vi bare snakker med spillere, det kan være i en måned eller i seks måneder, og så mister vi dem.  Jeg ønsker at ting skal skje.

- Det er mye vi kan forandre, og som jeg har snakket med de nye eierne om.  Det er to felt, det sportslige og det forretningsmessige.  Vi kan bli bedre på det fotballmessige.  Vi må jobbe hardt med å finne de riktige spillerne.  Samtidig må vi forberede fremtiden, og dermed igjen vårt reservelag.  Det er klart at vi også kan bli bedre på det forretningsmessige.

- Det er helt avgjørende at vi blir bedre umiddelbart.  Dette er en helt avgjørende periode.  Hvis vi kaster bort en måned, to måneder, da kan vi miste en eller flere av våre transfermål og vi må begynne å se etter spillere som er tredjevalg.  Det betyr igjen at vi bare vil ha mulighet til å kjempe om en plass blant topp fire i ligaen, og ikke høyere enn det.

- Vi ser på en eller to spillere i toppklasse for øyeblikket, sier Benitez på spørsmål om mulige forsterkninger.  – Vi snakker om beløp på 15 til 20 millioner euro (£10-14M).


Gjensyn med De Kuip
Liverpool skal som kjent spille en pre-season turnering i Rotterdam i begynnelsen av august.  De røde møter Shanghai Shenhua FC og vertslaget Feyenoord i ”Port of Rotterdam Tournament”.  Porto er det siste laget som spiller i turneringen.  Billettsalget starter i Nederland om noen få dager, og opplysninger om billetter for røde supportere vil bli lagt ut på hjemmesiden til LFC.

En som spesielt gleder seg til å spille disse kampene er Dirk Kuyt, som var scoringskonge i Feyenoord før han kom til Anfield sist august.  – Jeg ser fram til å spille foran fansen til Feyenoord igjen, bekrefter spissen.  – Alle vet hvilket spesielt forhold vi har.  Det vil bli stort å spille på De Kuip igjen.  Vi skal sørge for at det blir et par kamper man kan huske.

- Folk i Rotterdam er fanatiske når det gjelder fotball og vi kan tilby dem to klubber som nylig har vunnet Champions League, legger Pieter Striujs hos arrangøren til.  – I tillegg har vi et av de beste lagene i Asia og selvsagt Feyenoord.  Det vil bli en flott opplevelse, ikke minst siden Dirk Kuyt kommer tilbake.