Rafa benekter at han ga opp

Rafael Benitez vil ikke være med på at han kastet inn håndkledet mot Reading, ved å bytte ut Steven Gerrard, Fernando Torres og Jamie Carragher. De to førstnevnte slet tilsynelatende med småskader.

Rafael Benitez avfeier i dag kontant påstander i engelsk presse om at han ga opp lørdagens kamp mot Reading i det øyeblikk han tok Steven Gerrard av banen. Gerrard ble byttet ut knappe 20 minutter før slutt, og ble etterpå sittende med en ispose på låret på innbytterbenken. Det virket som om Benitez egentlig hadde planlagt å ta Jack Hobbs av banen da kapteinen måtte kaste inn håndkledet.

- Jeg prøver å vinne alle kamper. Men det er ikke alltid like enkelt, og føler du at du må beskytte nøkkelspillere, så gjør du det. Vi ønsket å bytte ut noen spillere som vi visste var slitne utpå der, og som det dermed ville vært en risiko å fortsette og spille med, forklarer spanjolen til Liverpool Daily Post.

- Banen var tung, og på stillingen 3-1 og med tiden i ferd med å renne ut for oss, mente jeg det var bedre å bruke friske krefter. Kanskje kan det bli tungen på vektskålen for oss mot Marseille, sier manageren håpefullt.

Også Fernando Torres ble tatt av banen, etter å ha fått seg en kraftig vridning i ankelen da han ble felt for andre gang inne i straffefeltet uten at kampens håpløse dommer, Andre Marriner, fant noen grunn til følge reglementet og blåse i fløyta. Jamie Carragher ble også byttet ut, og erstattet av Sami Hyypiä, etter at finnen hadde fått hvile fra start av på Madejski Stadium.

- Når du tar slike beslutninger er det fordi du tror at det er det beste for laget. I dette tilfellet prøvde jeg å beskytte disse spillerne. Jeg vet Steven ønsker å spille 90 minutter i alle kamper, og det samme gjelder for Carra og Torres. Men jeg måtte vurdere endringer mot slutten av kampen, og når tiden begynner å renne ut begynner du også å tenke på neste kamp, forklarer Benitez.

- Noen av våre spillere har spilt mange kamper på rad nå. Sami Hyypiä er 34 år gammel, og var virkelig sliten foran helgens kamp. Som manager er det min jobb å ta slike avgjørelser, ettersom du lærer spillerne dine å kjenne. Jeg hadde kun spillernes og lagets beste i tankene.

Liverbirds Stavanger på flyttefot
Liverbirds Stavanger skifter beite. Fra Champs til Stavanger Sportscafe, Skagenkaien 14 A. Stavanger Sportscafe skal nå bli en offisiell Liverpoolpub hvor det alltid vil bli vist Liverpool-kamper som hovedkamp i hovedrommet. I tillegg skal lokalet bli farget med røde bannere, skjerf og flagg - både på innsiden og utsiden. Liverbirds Stavanger starter opp på Stavanger Sportscafe til tirsdagens kamp mot Marseille, hvor det vil bli resultattipping hvor det er flere flotte Liverpool-effekter som premier. Arrangørene oppfordrer alle til å komme tidligst mulig for å oppleve stor stemning i flotte omgivelser. Liverbirds Stavanger ønsker alle hjertelig velkommen til kamp på tirsdag!

Stadig flere medlemmer i Liverbirds Spydeberg 
Liverbirds Spydeberg melder at medlemstallet øker for hver dag, og der i gården er man nå oppe i 64. Nå gleder gjengen seg til den viktige kampen i Champions League mot Marseille på tirsdag og ny samling på Muddys! Der blir det info om klubbgenser og flotte quizpremier. Om dette kan man lese mer på www.muddys.no.