Rafa får støtte fra Ferguson

Rafael Benitez har i dag fått støtte fra Alex Ferguson i kravet om at lagene som er involvert i europacupene må slippe tidlig avspark på lørdager. Pompey-spiller tror Liverpool vinner ligaen.

Nyhetsbyrået AFP melder at Manchester United-manager Alex Ferguson støtter Rafael Benitez sitt krav om at det må gjøres noe med terminlisten til Englands representanter i Europa.

Benitez er fortørnet over alle Liverpools bortekamper med tidlig avspark lørdagene etter Champions League- og landskamper, og nå får han støtte fra uventet hold. Manchester United har i likhet med Liverpool tidlig avspark i morgen, selv om reisen på langt nær er så lang som den Liverpool må foreta. United skal nemlig spille mot Everton på Goodison.

- Det er vanskelig å spille tidlig på en lørdag etter landskamper og kamper i Europa, og vi har gjort det mange ganger. Jeg vet Rafa klager, og det med rette, for dette er urettferdig overfor lagene det gjelder, og et problem som Premier League bør ta tak i, siteres Ferguson.

- Rafas kommentarer var interessante. Men jeg vet ikke om de som kan gjøre noe med dette vil lytte når du sier noe. Men problemet fortjener å bli belyst. Jeg synes Rafa har et godt poeng, og dersom det er forskjellsbehandling ute å går så bør det tas tak i, legger han til.

Taylor forventer tøffe tak
Portsmouths venstreving Matt Taylor forventer tøffe tak når Liverpool gjester Fratton Park i morgen. Han mener nemlig at Rafael Benitez sitt mannskap fremstår som potensielle ligamestere.

- Liverpool spiller veldig bra for tiden. De har allerede bevist at de vil være et av topplagene denne sesongen. Jeg ser ingen grunn til at de ikke kan nå gamle høyder, og jeg tippet allerede før sesongen startet at de tar mesterskapet, uttaler han til Press Association.

- De har masse tradisjoner på dette, og selv om det er lenge siden de siste vant ligaen, har de vunnet Champions League i mellomtiden, og de nådde finalen igjen i fjor. Nå tror jeg de ønsker å vinne ligaen mer enn noe annet, slik de gjorde på 70- og 80-tallet. Det vil være storartet for dem om de klarte det.

Liverpool stilte nærmest et B-lag da de tapte 2-1 på Fratton Park mellom semifinalene i Champions League mot Chelsea i slutten av april. Taylor spår at morgendagens kamp blir helt annerledes.

- Dette blir noe helt annet, men vi har fordelen av hjemmebane også nå, og som vi har bevist før så kan vi slå hvem det skal være hjemme.

- Liverpool har ingen god statistikk på vår bane, og vi skal gi dem kamp. Forhåpentligvis klarer vi å ta alle tre poengene. De har fantastiske spillere i Gerrard, Alonso og Sissoko. De har kvalitetsspillere over hele fjøla. Derfor er de også et topplag. De har gjort en god start på sesongen, og vil kunne bli ligamestere. Det står mellom fire lag igjen, og det vil bli jevnt.

Taylor får støtte i sitt syn fra manager Harry Redknapp.

- Liverpool kunne ha stilt med to separate lag som begge komfortabelt ville ha overlevd i Premier League. Benitez har gjort det bra i sommer. Han hentet en ny spiss i Torres, og har nå fem spisser. Peter Crouch fikk ikke en gang sitte på benken i deres siste kamp. Jeg har ikke den samme dybden i min tropp, og jeg kan ikke gjøre annet enn å ta ut mitt beste lag, sier Redknapp.

Portsmouth har fått tilbake sentrale spillere fra skade før morgendagens kamp, i form av Sol Campbell og Benjani Mwaruwari. I tillegg kan nykommeren fra Fulham, Papa Bouba Diop, komme til å debutere. Glen Johnson er også permanent på plass etter overgangen fra Chelsea. Midtstopperen Linvoy Primus er imidlertid uaktuell etter en kneoperasjon.

Reservelagskamp får tidligere avspark
Reservelagets bortekamp mot Wigan onsdag 19.september kommer til å sparkes i gang en halvtime tidligere enn det som tidligere har vært terminfestet. Wigan har også bestemt seg for å skifte arena for denne kampen. Reservelagets neste kamp går således på JJB Stadium, og ikke på The Robin Park Sports Arena som opprinnelig oppsatt, og avspark blir nå klokken 20.00, ikke klokken 20.30. Kun West Stand på JJB vil være åpen for publikum.