Rafa fornøyd med Arbeloa

Rafael Benitez skryter av Alvaro Arbeloa. Selv jaktes manageren av Real. Forberedelsene igang i Stanley Park. Barcelona-forsvarer spår Liverpool-triumf. Cocu spår tøffe tak.

Rafael Benitez hyller i dag sin ferske forsvarstilvekst Alvaro Arbeloa, etter spanjolens gode innsats i de to kampene mot Barcelona. I en uvant rolle som venstreback klarte Arbeloa å holde Lionel Messi i sjakk både på Nou Camp og på Anfield. Manager Benitez mener at den tidligere Deportivo-spilleren har funnet seg rekordraskt til rette i sine nye omgivelser.

- Det er aldri lett for en ny spiller å slå rot umiddelbart, og det er enda vanskeligere når du kommer fra et annet land og ikke snakker språket. Det er alltid et kvalitetsstempel når noen kommer inn på laget og spiller så bra med en gang. Vi så også dette tidligere i sesongen med Kuyt, som gjorde det bra med en gang, uttaler manageren til Liverpool Echo i dag.

- Arbeloa spilte bra mot Barcelona, noe som vil hjelpe på selvtilliten hans når han skal prøve å bli enda bedre i Liverpool, legger han til.

De røde har nå begynt forberedelsene til søndagens kamp mot Aston Villa på Villa Park. Manageren er opptatt av at hans spillere ikke skal miste fokus på Premier League nå som Champions League har blitt sesongens hovedmål.

- Vi vil gi spillerne noen fridager for å lade batteriene, men vi skal ikke reise bort igjen. Nå er det viktig å tenke på neste kamp mot Aston Villa, sier Benitez.

Real Madrid lokker Rafa på nytt
Chris Bascombe skriver ellers i dagens Liverpool Echo at Anfield-klubben må være forberedt på at Real Madrid vil prøve å lokke Rafael Benitez tilbake til Spania også til sommeren. Madrid-klubben forsøkte som kjent å hente Rafa til Santiago Bernabeu sist sommer, men da gjorde spanjolen det klart at han ønsket mer suksess i Liverpool først.

Real-manager Fabio Capellos fremtid er som kjent høyst usikker, og flere kilder i Spania skriver at et utspill fra Real overfor Benitez sine representanter er nært forestående.

Høye gjerder i Stanley Park
Liverpool Echo bringer i dag et bilde av et høyt tregjerde som har kommet på plass i Stanley Park. Dette er det første fysiske tegnet på at arbeidet med Liverpools nye stadion i parken er i ferd med å bli igangsatt. Deler av Stanley Park har nå blitt stengt av for allmuen, da man allerede har kommet i gang med borearbeider for å sjekke grunnforholdene i parken. Områder for lagring av utstyr er også i ferd med å bli opparbeidet, ifølge bystyrets ledelse.

Både fotballklubben og de lokale myndighetene skal være ivrige etter å få en god start på prosjektet til £215M.

- De som har ansvaret for parken i bystyret har godkjent dette forarbeidet, og det er et klart tegn på at stadion virkelig blir bygd, sier Kiron Reid, som er bystyrerepresentant fra Anfield.

- De fleste innbyggerne i bydelen ønsker nå bare at man skal komme i gang med prosjektet. De ønsker en penere park og en penere bydel.

Barcelona-forsvarer spår Liverpool-triumf
Barcelona-forsvarer Giovanni van Bronkhorst spår i dag at Liverpool vil innkassere sin sjette Europacup-pokal i Aten i mai.

- Liverpool er gode nok til å vinne turneringen nå. De vant for to år siden med mange av de samme spillerne som er i klubben nå, og de beviste den gangen hvilken fantastisk lagånd de besitter, uttaler nederlenderen til icons.com.

- Liverpool slo ut Chelsea og kom tilbake fra 0-3 mot Milan i finalen, når ingen trodde de hadde en sjanse. Jeg mener at Liverpool er en av favorittene nå som de har slått ut oss. Vi visste vi stod foran en vanskelig oppgave foran kampen på Anfield, men vi trodde vi var kapable til å gå videre, legger Barcelona-spilleren til.

- Stemningen på Anfield var akkurat som vi forventet. Den var fantastisk, og typisk engelsk med høyt lydnivå og synging. Det er en flott stadion å spille fotball på, uttaler den tidligere Arsenal-spilleren.

- Stemningen inspirerte oss, men dessverre spilte Liverpool en nærmest prikkfri kamp. Vi hadde ballen mye, men ikke i de riktige posisjonene på banen, hvor vi ville ha vært farlige. I første omgang hadde vi knapt et eneste skudd på mål. Selv om vi røk ut med minst mulig margin til slutt, på færre scorede bortemål, fortjente Liverpool å gå videre. Vi var heldige som vant 1-0 på Anfield når man tar i betraktning alle sjansene Liverpool hadde. De jobbet virkelig hardt, og gjorde to avgjørende mål på Nou Camp, avslutter van Bronkhorst.

Cocu spår tøffe tak
PSV-kaptein Philip Cocu sier til Eurosport at han forventer tøffe tak når hans lag møter Liverpool i kvartfinalen i Champions League i begynnelsen av april. Han hevder at ingen av lagene har noe klart favorittstempel.

- Jeg forventer tøffe kamper. Det blir en krig utpå gressmatta. Liverpool spilte bra mot Barcelona, og jeg vet de er mentalt sterke. Men vi slo ut Arsenal, og det ga oss mye selvtillit, sier han.

- Det er ingen fordel at vi skal spille den siste kampen på Anfield, men vi hadde også bortekamp til slutt mot Arsenal og vant, påpeker han.

- For meg er det ingen av lagene som fremstår som favoritter, selv om Liverpool slo oss i gruppespillet. Gulroten i form av en semifinale er enorm. Nøkkelen blir å unngå at de scorer i Eindhoven. Det blir få mål i disse kampene. Forsvarerne vil være stjernene. Vi må jobbe hardt, og vi er overbevist om at vi vil bli den store overraskelsen i Champions League denne sesongen, avslutter Cocu.