Rafa går for bortemål

Rafael Benitez har bedt sine spillere glemme semifinalene i 2005, og gå for et bortemål eller to på Stamford Bridge. Spanjolen tror det blir et jevnt og intenst oppgjør.

Rafael Benitez har bedt sine spillere om å glemme den historiske semifinaleseieren over Chelsea i 2005, og heller konsentrere seg om å skrive seg inn i historiebøkene på ny foran kampen på Stamford Bridge onsdag.

- Kampene i 2005 hører historien til. Om Chelsea ønsker å krangle om målet til Luis Garcia var inne eller ei, får vi bare svare med at dersom det ikke hadde vært dømt mål så ville vi ha fått straffespark og de ville ha fått sin keeper utvist. Men det er bedre å se fremover, sier manageren til liverpoolfc.tv i ettermiddag.

- Historien som vil bli skapt i de to kommende kampene er mer interessant enn det som hører fortiden til, legger spanjolen til.

For to år siden klarte Liverpool 0-0 i den første kampen på Stamford Bridge. Benitez spår en jevn kamp også på onsdag, men insisterer på at han sender utpå et lag som vil gå for å få et viktig bortemål.

- Jeg tror ikke det vil bli mange mål i disse to kampene. Chelsea har et veldig godt forsvar og slipper inn færre mål nå enn vi gjør. Et 0-0 resultat på bortebane er ikke nødvendigvis et godt resultat. Det er bedre å prøve og score ett mål. Vi gjorde mål i Barcelona, og vi satser på å gjøre mål på Stamford Bridge og forhåpentligvis vinne kampen. Det blir utvilsomt jevnt. Det blir som oftest det når du har en kamp til å spille.

Mange snakker om at det taktiske spillet mellom managerne vil bli utslagsgivende. Det vil ikke Rafa høre tale om.

- Dette handler ikke om Jose og me. Det er bedre å snakke om Gerrard og Lampard. Managere kan legge planer, men til syvende og sist er det spillerne som avgjør dette. Det som skjer ute på banen blir utslagsgivende, ikke hva managere ønsker at skal skje. Jeg husker at Eidur Gudjohnsen hadde en stor sjanse til å utligne på overtid i semifinalen på Anfield i 2005. Hadde han gjort det, ville alt ha vært annerledes, minner manageren om.

- Da ville Chelsea ha vunnet, og Liverpool ville ikke ha vært i Istanbul og ingen ville ha skrytt av taktikken min.

Benitez mener ellers at tre engelske lag i semifinalene vitner om at Premier League er den beste ligaen i verden for øyeblikket.

- Jeg overser ikke Milan. De har et kvalitetslag med mye rutine, og har en god sjanse til å nå finalen. Men sammenligner vi liga for liga, så mener jeg den engelske ligaen er den sterkeste akkurat nå. Neste år kan det være annerledes, men jeg kjenner både spansk og engelsk fotball god og mener den engelske ligaen er den beste akkurat nå. Det er noen gode lag i Spania, men konkurransen er større i England.

- Jeg har blitt mektig imponert over Chelsea denne sesongen, måten de har spilt på og lagt press på Manchester United. United har hatt en nesten perfekt sesong. De har spilt fantastisk, men Chelsea er likevel nær, og det sier mye. Vi vet vi får en tøff kamp på onsdag, men jeg synes vi har et bedre lag nå enn for to år siden, avslutter 47-åringen.