Rafa håper på semifinaleplass

Rafael Benitez uttaler seg om møtet med eierne, kvartfinalen mot Chelsea og veien videre i ligaen. Eurosport sender Liverpool-klassikere i julen.

Rafael Benitez letter lite grann på sløret angående samtalen han hadde med Tom Hicks og George Gillett på søndag.

- Vi måtte få klarlagt situasjonen, og det var et veldig positivt møte. Samtalen gikk greit, ettersom vi møttes ansikt til ansikt. Det er vanskeligere å kommunisere over telefon og e-post. Det var en veldig positiv samtale, uttaler manageren til liverpoolfc.tv.

- Jeg synes vi fikk oppklart den misforståelsen som har vært. Engelsken min er ikke den beste, men nå fikk vi sjansen til snakke sammen sakte, og fikk analysert de små problemene vi har hatt. Nå kan vi gå videre.

Rafa om kvartfinalen mot Chelsea
Rafael Benitez uttaler seg også om morgendagens kvartfinale i ligacupen mot Chelsea til liverpoolfc.tv i dag.

- Det er en vanskelig kamp, ettersom vi vet at Chelsea er et godt lag. Vi har også Portsmouth til helgen, så det blir en tøff uke for oss. Forhåpentligvis klarer vi å spille bra og oppnå gode resultater.

- Chelsea håpte, som oss, å nærme seg toppen av tabellen i helga, men tapte. Nå er det derimot en cupkamp, hvor en semifinaleplass står på spill.

- Vi har spilt mange cupkamper mot Chelsea de siste 3-4 årene, så vi vet de er et topplag. Dette er veldig spesielle kamper, og vi har en god statistikk mot dem i cupturneringer. Vi vet vi kan slå hvem som helst om vi spiller bra.

- Analyserer man Chelseas hjemmeform, så ser man at det er lenge siden de tapte hjemme. Det er ergo ikke normalt at gjestene får med seg et godt resultat fra Stamford Bridge. De spiller virkelig bra foran sine egne fans, men vi vil prøve å få gjort noe med den statistikken.

- Avram Grant har gjort en god jobb. Jeg husker at folk sa at han ikke ville være lenge i jobben når han tok over etter Jose Mourinho, men Chelsea er fortsatt mer eller mindre det samme laget. De er veldig sterke, skaper sjanser og slipper inn få mål. Jeg tror at Chelsea vil hvile noen spillere i morgen, da det er normalt i ligacupen. De vil utnytte troppen, men de har en god tropp, så vi vil møte et godt lag.

- For meg blir nøkkelen å finne balansen mellom squadspillere og de store navnene. Det er ikke mulig for alle spillere å spille alle kamper. Vi har en viktig kamp mot Portsmouth til helgen, så her må jeg finne en balansegang.

- Vi er her for å vinne trofeer, så vi ønsker å nå semifinalen. Vi vil kjempe til siste minutt for å klare det.

Rafa om veien videre i ligaen
Liverpool har nå to tap på rad i ligaen, og Rafael Benitez håper å finne vinnerformelen igjen mot Portsmouth på lørdag.

- Det er selvsagt viktig å begynne og vinne igjen så snart som mulig. Vi vet vi går inn i en viktig del av sesongen. Vi skal spille mange kamper på kort tid, så vi må prøve å holde moralen oppe blant spillerne og spille så bra som mulig.

- Det er ikke gunstig å ligge ti poeng bak teten, men jeg foretrekker å ta en kamp om gangen. Det er fantastisk å se på tabellen støtt og stadig om man ligger på toppen, men er du ikke øverst er det ingen grunn til å bruke energi på noe du ikke får gjort noe med der og da. Vi prøver å fokusere på hver enkelt kamp, og vinne hver kamp.

- Det er for tidlig å si at vi er ute av tittelkampen. Vi har en kamp til gode på de andre tetlagene, og vi skal nå spille fire ligakamper på kort tid i forbindelse med jule- og nyttårshelgen. Vi vil prøve å sørge for at selvtilliten til spillerne fortsatt er høy, og så får vi se hvordan situasjonen er ved slutten av januar.

Klassikere på Eurosport
I går kunne vi meddele at SportN skulle sende noen klassiske Liverpool-kamper i julen. Det skal Eurosport også.

De har følgende tilbud til røde supportere denne julen:

Søndag 23. desember kl 13.45:
Liverpool - Alaves, UEFA-Cupfinalen fra 2001.

Onsdag 26. desember kl 18.00:
Milan - Liverpool, CL-finalen fra 2007.

Lørdag 29. desember kl 17.15:
Liverpool - Milan, CL-finalen fra 2005, finalen over alle finaler, mirakelet i Istanbul, you name it!