Rafa kan få £15M ekstra med videre CL

Rafael Benitez får angivelig £15M ekstra til bruk dersom laget går videre i Champions League. Jose Reina ønsker revansje for finaletap.

Manager Benitez skal ha blitt fortalt at hans transferbudsjett i høy grad kommer an på et eventuelt avansement i Champions League. Eiere Hicks og Gillett ankommer Liverpool for en prat med manageren 16. desember, kun fem dager etter den siste gruppespill kampen mot Marseille.

Om man skal gå videre i Champions League, må både Porto og Marseille slås. I bortekampen mot Porto endte det 1-1, et resultat som må forbedres på Anfield på onsdag.

- Jeg synes laget mitt spiller bedre enn sist vi møtte Porto, sier Rafa.

- Seieren mot Besiktas kan være et nytt giv for oss, men vi må fremdeles score mål og ikke slippe inn noe.

Jose Reina er også klar på hva situasjonen krever av Liverpool.

- Vi er på tredjeplass i gruppa nå, og vi trenger to seirer.

- Det vil ikke bli lett, men det vil holde til avansement. Vi må også vinne i Marseille, men først må vi tenke på Porto. Det er ikke noe poeng i å se lengre frem enn det. Hvis vi spiller vårt virkelige spill så vet vi at det vil være nok.

- Da laget vant trofeet tilbake i 2005, så ble det hentet 10 poeng i gruppespillet, det var nok. Vi må sikte på den totalen igjen, og det vil igjen være nok. Veien til finalen den gang må bli et speil for oss, vi kan se på det som et eksempel på hvordan situasjonen kan håndteres.

Reina var jo ikke en del av laget som vant i 2005, men uheldigvis en del av laget som gikk på tap mot Milan i tilsvarende oppgjør 2007. Det er ikke en erfaring han ønsker å gjenoppleve.

- Jeg har ikke sett kampen på DVD, det er i fortiden, vi tapte og vi må glemme det og fortsette vår satsing. Folk sier vi var uheldige i Aten, men til slutt var det Milan som vant. Om vi tar oss til finalen en gang til, må vi forsikre oss om at vi ikke ender opp med samme følelsen en gang til.

- Men før vi en gang kan tenke den tanken, må vi vinne de to siste gruppekampene. Vi må nå sluttspillet før vi kan tenke fremover til flere finaler.