Rafa kaster inn håndkledet

Rafael Benitez tror ikke lenger det er mulig å ta igjen Manchester United og Chelsea. I dag reiser de røde til Portugal på treningsleir. Iriome Gonzalez vil ikke flytte fra Tenerife.

Rafael Benitez innrømmer overfor Liverpool Daily Post at han nå mer eller mindre har gitt opp å ta igjen Manchester United og Chelsea etter helgens tap på St. James’ Park. Etter at de røde bare har tatt ett av de siste seks mulige poengene, er man nå hele 10 poeng bak Mourinhos mannskap og 16 poeng bak de røde djevlene fra Old Trafford igjen. Dermed har Gerrard & Co gitt bort samtlige poeng som de nylig spiste seg innpå tetduoen.

Benitez konkluderer i dag med at det ikke er håp om å ta igjen de to tetlagene dersom Liverpool ikke er i stand til å vinne sine egne kamper.

- Tankegangen min er den samme nå som da vi var nærmere de to lagene foran oss på tabellen, nemlig å ta en kamp om gangen. Det er ingen vits i å kaste bort tiden med å snakke om avstanden opp til tetduoen eller hvor nærme vi er, dersom vi ikke vinner alle kampene selv.

- Jeg tror ikke spillerne tenkte på avstanden opp til Manchester United og Chelsea. De tenkte på å vinne kampen. Men hvordan kan du nærme deg teten når du ikke vinner kamper som den mot Newcastle? Vi kunne ha ledet med 3-0 eller 4-0, og så forærer vi dem et idiotisk mål og et idiotisk straffespark.

- Vi hadde klare sjanser til å vinne kampen. Når du spiller på bortebane og skaper 3-4 store sjanser må du være i stand til å vinne kampen.

Rafael Benitez tar nå med seg troppen sin til Portugal på treningsleir i dag, og kritikken fra manageren vil trolig ennå ringe i ørene på hans spillere når de setter seg på flyet. Sjelden har vel spanjolen vært mer kritisk til sine egne spillere etter en kamp. Han nøler ikke med å karakterisere innsatsen som svak etter den tafatte andreomgangen på Tyneside. Nå forlanger han en klar forbedring i Champions League-kampen på Nou Camp om ni dager.

- Vi reiser nå på treningsleir, og vi kan begynne og tenke på neste kamp – som er i Champions League mot Barcelona. Vi må lære av kampen i helgen, og når vi skaper så store sjanser som dette så må vi sette dem.

1/8-finalene mot Barcelona har nå med ett blitt uhyre viktige, ettersom Champions League nå faktisk er Liverpools eneste realistiske mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. En gjentakelse av det som skjedde for to år siden vil være kjærkomment, og vil også trolig være eneste måten de røde kan sikre seg deltakelse i neste års turnering uten å måtte gå veien om kvalifisering.

- Vi spilte bra i første omgang mot Newcastle. Vi måtte spille på den måten under de rådende forholdene. Men andreomgangen var regelrett svak. Jeg er ikke fornøyd med kampen, og er spesielt misfornøyd med resultatet.

- Jeg tenker nå på laget som skal møte Barcelona. Vi må starte på nytt og prøve å gjøre de tingene vi gjorde riktig tidligere. Vi vil også ha Sissoko og Alonso tilbake. Vi vil ha alle spillerne som ikke er skadet tilgjengelige.

- Som vanlig prøver jeg å analysere hvorfor vi tapte, og jeg har kommet til flere konklusjoner. Vi er skuffet, men nå må vi fokusere på våre styrker og prøve å bli bedre der vi er svake.

Iriome Gonzalez takker nei
Nettstedet til Sky Sports hevder at Liverpool-linkede Iriome Gonzalez har takket nei til en overgang til Anfield til sommeren. Den 19 år gamle høyreflanken skal ønske å fortsette karrieren hjemme på Tenerife. Gonzalez mener han ikke er klar for spill i Premier League ennå, selv om han er fristet av tilbudet fra Liverpool.

Spillerens agent, som også tilfeldigvis er hans far, skal ha bekreftet avgjørelsen.

- Vi er takknemlig for interessen Liverpool har vist, men spilleren ønsker å bli boende hjemme, siteres Bernardo Gonzalez.

- Liverpool er en flott klubb, men det betyr mye for Iriome å spille for klubben i hjembyen, legger han til.

Tap for Cissé
Djibril Cissé spilte samtlige 90 minutter da Marseille i går tapte 1-0 i bortekampen mot Bordeaux i fransk toppserie.