Rafa krever endringer i terminlisten

Rafael Benitez krever at det blir tatt hensyn til klubbene som spiller i Champions League og har mange landslagssspillere, når fremtidige terminlister skal settes opp.

Liverpool står foran en ny bortekamp med tidlig avspark på en lørdag, og igjen skjer det etter en landskampuke. Som vanlig når slikt inntreffer, er Rafael Benitez ute og klager sin nød over terminlisten.

En rekke av Liverpools nøkkelspillere returnerer til Melwood i dag, etter lange reiser i forbindelse med gårsdagens EM-kvalifiseringskamper. Disse spillerne får nå svært begrenset med tid til å ta seg inn igjen før avspark på Fratton Park kl. 13.45 på lørdag.

- Jeg er oppriktig skuffet over terminlisten, og at det skal være vanskeligere å ta hensyn til landskamper her i England enn det er i andre land. Når man har tidlige avspark på lørdager etter landskamper er det umulig å forberede laget skikkelig, sier Liverpool-manageren til nettsiden til ligamanagerne.

- Landslagsspillerne kommer først hjem i ettermiddag, og det eneste du kan gjøre er å ta de med på en løpetur og sende dem hjem, sier en frustrert Benitez.

- I morgen tidlig får vi så kjørt en lett treningsøkt før vi reiser til Portsmouth. Det er umulig å forberede laget skikkelig.

- Spillere som er uttatt til sine landslag er vanligvis gode spillere, og du trenger disse spillerne for å vinne alle kamper. Men for meg blir det vanskelig når jeg ikke kan forberede spillerne på de små detaljene som kan bli avgjørende både fysisk og mentalt. Da blir kampen også vanskelig.

Benitez mener at terminlisten i verste fall kan koste gode lag tittelen.

- Det er viktig å få forandringer når det gjelder terminlisten til topplagene. Det er det samme problemet også etter Champions League-kamper. Vi spiller onsdag, og så får man ofte bortekamp påfølgende lørdag. Det er ikke rettferdig, og det blir verre å vinne disse kampene. Når du spiller om tittelen og taper 2-3 kamper mot lag du normalt ville ha slått på grunn av dette, vil det selvsagt bli vanskeligere å gå til topps.