Rafa mener jula er for hard

Rafael Benitez tar igjen til orde for at det er for mange kamper i juleperioden. Pepe Reina årets spiller og Jay Spearing årets unge spiller.

Vil redusere antall kamper
Rafael Benitez vil halvere antallet kamper Premier League-lagene må spille I jula. Han mener det er totalt umulig for spillerne å holde ved like formen og være på sitt beste I en periode med så mange kamper.

Liverpool er som de 91 andre engelske fotballklubbene midt oppe i et hektisk juleprogram. For Liverpools del er det ekstra viktig å få full pott på det viktige juleprogrammet. Etter tre poeng mot Portsmouth lørdagen før julaften og Derby onsdag, venter Manchester City søndag og Wigan tirsdag for Rafa og hans spillere. Liten tid til hvile.

Benitez er uenig med Manchester United-manager Sir Alex Ferguson som har tatt til orde for en tysk modell med vinterferie.

- Vi kan beholde tradisjonen, men skjære ned på antallet kamper. Husk at banene ikke er på sitt beste på denne tiden av året. Jeg vil imidlertid ikke gå i mot alle tradisjoner, men i stedet for å spille fire kamper, kunne vi greid oss med to, sier Rafa.

- Det er vanskjelig for spillerne fordi de ikke kan være 100 prosent klar til kampene ettersom de spiller kamp hver andre eller tredje dag. Det er umulig for alle spillerne å være klar til alle kampene vi spiller, sier spanjolen.

Totalt vil Liverpool ha spilt fire kamper på tolv dager når juleperioden er over. Rafa innrømmer imidlertid at årets juleprogram ikke er så tøft for Liverpool som mange av de andre lagene i Premier League. Benitez nevner fjorårets jul og Bolton som et eksempel.

- For oss er ikke årets timeplan i jula så aller verst. Blant annet spiller vi 2. januar, og det gir oss litt ekstra tid til å lade batteriene. Men jeg husker siste sesong da vi møtte Bolton, som spilte godt på den tiden da de skulle møte oss. Vi slo dem 4-0, fordi de fysisk ikke klarte å stille med det samme laget som hadde spilt så godt.

Pepe Reina årets spiller
Keeper Pepe Reina er av Liverpools offisielle supporterklubb kåret til årets spiller. Fortjent pris, Jose. Dirk Kuyt kom på andreplass og Peter Crouch på tredjeplass i kåringen.

Jay Spearing årets unge spiller
Liverpools offisielle supporterklubb har kåret Jay Spearing til Ian Frodshams unge spiller denne sesongen. Gratulerer med en fortjent pris, Jay.